Your request is being processed.
Your request is being processed.

Historia, muistelmat, sotatalous

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Hangö 1918
Två röda och två vita månader

Hangö får i skildringar av inbördeskriget i Finland 1918 i regel ett kort omnämnande som den plats där den tyska krigsmaktens expeditionsstyrka landsteg den 3 april och därmed avgjorde kriget till de vitas förmån. Men vad hände i själva staden? De röda hade tagit över makten den 29 januari och behöll den fram till tyskarnas landstigning. Efter den tog de vita över. Den här boken ger en bild av liv och händelser i staden under tiden före landstigningen och tiden efter den. Under två röda månader och två vita. HANGÖ 1918 beskriver hur stadens ledande män som häktas av de röda den första dagen. Filosofie doktorn som samma dag murar igen sin vinkällare. De rödas livsmedelsinventering när de går från hushåll till hushåll och skriver upp vad de hittar i skåpen. De rödgardister som reser iväg för att strida vid fronten. Barn som står i kö i timmar för att få något ätbart att ta med hem. Pojken som etablerar sig som de ryska marinofficerarnas skoputsare. Mot slutet av de rödas period det tyska spaningsplanet som kretsar över staden. Isbrytaren Sampo som med lejonflaggan i topp leder in flottstyrkan med den tyska Östersjödivisionen som kommer till de vitas hjälp. Ryska marinen som i panik spränger sina i hamnen förtöjda ubåtar. De röda som flyr med det enda lokomotiv som finns kvar. Rödgardistchefen som blir avkastad av sin häst. De otursdrabbade som häktas och låses in i Emigranthotellet. Pojken som hittar konserver med kål och kött under ett hamnmagasin. De arkebuseringar som sker. Tanten som i den katastrofala brist på mat som råder bakar surrogatbröd.
37,95 €
Kirjailija Österman, Björn
ISBNP9789525045970
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Ylipäällikön juna
Mannerheimin junan matkat 1939-1946

Mannerheimista on kirjoitettu lukuisia kirjoja. Ylipäällikön junasta ei juurikaan ole kerrottu eikä sen matkoista kirjoitettu. Tämä teos kertoo, mikä tämä juna oli, missä se liikkui ja kuinka se liittyi Suomen historiaan. Junalla tehtiin yli sata matkaa ja se toimi sotavuosina marsalkka Mannerheimin tärkeänä kulkuvälineenä. Teoksemme kuljettaa meidät tämän junan mukana YH:sta, yleisistä kertausharjoituksista, läpi sotavuosien rauhan aikaan. Ylipäällikön junan matkoja koskevat tiedot perustuvat junan päällikkönä toimineen kapteeni Birger Hagströmin päiväkirjaan. Mikäli kirjan kirjoittaja ei olisi sitä aikanaan kopioinut, tämä kirja olisi jäänyt tekemättä, sillä päiväkirja on nyt kadonnut.
50,95 €
ISBNP9789527260074
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Ihan oikeat prinsessat ja prinssit

Satujen prinsessat nukkuivat sata vuotta tai tanssivat keskiyöhön asti tanssiaisissa, mutta mitä aivan oikeat prinsessat ja prinssit tekivät ja miten he elivät? Mitä kuninkaallisen perheen lapset opiskelivat? Millaisilla leluilla he leikkivät? Mitä he söivät, missä he asuivat? Ja mitä heille myöhemmin kävi? Selkokielisessä kirjassa sukelletaan historiallisten prinssien ja prinsessojen elämään ja tutustuaan esimerkiksi Kaarina Maununtyttären, Ruotsin kuningatar Kristiinan ja Venäjän viimeisen tsaariperheen lasten tarinoihin Samalla päästään kurkistamaan myös lasten arkeen historiassa. Karoliina Suoniemi on koulutukseltaan historian ja uskonnon opettaja. Hän on työskennellyt pitkään museo-opetuksen ja sanataideopetuksen parissa ja toimii tällä hetkellä sanataiteen läänintaiteilijana. Hän on julkaissut aiemmin selkokielisen kirjan maailmanuskonnoista. Karoliinan intohimona on saada menneisyyden tarinat syttymään eloon helposti omaksuttavassa muodossa.
34,95 €
Kirjailija Suoniemi, Karoliina
ISBNP9789523041622
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Tuisketta

Esko Tuiskun Tuisketta -kirja on mitä mielenkiintoisinta luettavaa. Se on avoin, välitön, huumorintajuinen ja herkullisen napsakka. Metsätalousinsinööri on ollut kuin ikiliikkuja, tavannut elämänsä varrella kiinnostavia ihmisiä ja persoonia laidasta laitaan, johtajista talon emäntiin ja isäntiin ja puukauppojen hierojiin niin "ettei sanotuksi saa". Tämän kirjan parissa aikasi ei mene hukkaan.
39,95 €
Kirjailija Tuisku, Esko
ISBNP9789527244258
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Argonautit

Miten olla radikaali ja onnellinen, kysyy Maggie Nelson, joka kirjoittaa omasta elämästään tässä rajoja rikkovassa kirjassa mitään kaihtelematta. Kirjailija antaa henkilökohtaisen historiansa käydä vuoropuhelua rakkautta, halua, identiteettiä, sukupuolta, avioliittoa, taidetta ja lastenkasvatusta koskevien teorioiden kanssa tavalla, joka tekee näkyviksi rajat, joita rakkaudelle asetetaan. Tarinan keskiössä on vastaansanomaton rakkaus muunsukupuoliseen taiteilijaan, Harry Dodgeen, joka samaan aikaan, kun Nelson itse odottaa ensimmäistä lastaan, aloittaa testosteronihoidon. Kuten kreikkalaisen mytologian Argo-laivalla purjehtijat, argonautit, pitkän matkansa aikana osa osalta rakentavat laivan kokonaan uudelleen mutta saavuttavat sataman samannimisellä laivalla, mekin purjehdimme elämän ja rakkauksien läpi säilyttäen nimemme ja identiteettimme mutta vähä vähältä kokonaan muuttuen. Nelsonin tarkkaa ja eleganttia, genrerajoja rikkovaa ja lähes kulttimaineeseen noussutta teosta on rakastettu ja ylistetty Yhdysvalloissa ja ympäri Eurooppaa, viimeisimpänä Ruotsissa.
30,95 €
Kirjailija Nelson, Maggie
ISBNP9789515243515
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Elämäni ja tutkimusretkeni

Roald Amundsen (1872-1928) kertoo tukimusmatkojensa taustoista, niihin valmistautumisesta ja retkikuntien jäsenten valitsemisesta. Hän opiskeli merenkulkua ja valmistui perämieheksi ja kapteeniksi. Hän osallistui belgialaisen laivan matkaan etelämantereelle ennen omia matkojaan. Luoteisväylän läpi kulkeminen 1903-1906 , Etelänaparetki 1911, pohjoisten merivirtojen tutkiminen 1918 ja Pojoisen napa-alueen yli lentäminen 1926 vaativat materiaalista tukea, tietojen hankkimista, suunnittelua ja varustautumista. Amundsen saa matkoille valmistautumisen tuntumaan yhtä jännittävältä kuin itse retkien toteuttamisenkin.
34,95 €
Kirjailija Amundsen, Roald
ISBNP9789527270318
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kaiken maailman kauhua

Kauhua voidaan pitää halpoja kliseitä käyttävänä massaviihteenä tai taiteena, joka tabuja murtaen ja kyseenalaistaen koettelee ihmisyyden rajoja - se voi myös olla monenlaista näiden väliltä. Tässä kirjassa on tarkoitus luoda yleissilmäys monenlaisiin kauhun maailmoihin. Kauhu on käsitetty laajasti, ja esitellyksi tulee sellaisiakin ilmiöitä, joita joku muu saattaisi jättää kauhun ulkopuolelle. Kauhun maailmaa tarkastellaan suomalaisen harrastajan näkökulmasta. Suomennetun kirjallisuuden ja tarjolla olevien elokuvien osalta angloamerikkalainen maailma on valta-asemassa, joten väistämättä esitellyksi tulee paljon tältä kielialueelta peräisin olevaa materiaalia. Myös japanilainen kauhu nousee esille. Kirjan ensimmäisessä osassa Kauhun monet kasvot näkökulma kauhuun kulkee kansanperinteestä ja aaveista kirjallisuuden ja elokuvien kautta peleihin. Toisessa osassa Kauhua kaikkialla tarkastellaan erilaisia kauhun lähteitä elävistä vainajista ja muodonmuuttajista noitiin, sarjamurhaajiin ja avaruusolentoihin, sekä sitä, miten kauhu muuttuu osaksi arkipäivää.
41,95 €
Kirjailija Leppälahti, Merja
ISBNP9789529403066
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Suomen rannikkopuolustus 100 vuotta
Rannikkotykistöstä Merivoimien rannikkojoukoiksi

Rannikkotykistön toiminta itsenäisenä maavoimien aselajina päättyi vuonna 1998. Lähes 350 rannikkotykkiä käsittänyt järjestelmä supistui kymmenykseen tuolloisesta laajuudestaan. Silloisesta rannikkotykistöstä sekä rannikkojääkärikoulutusta antavasta Uudenmaan prikaatista muodostettiin rannikkojoukot Merivoimiin. Historiikki taustoittaa rannikkotykistön syntyä, historiaa ja merkitystä aina 1700-luvulta 1900-luvun loppuun, mutta keskittyy vuosituhannen lopun päätöksiin ja niiden toimeenpanoon. Joukko-osastojen osuudet alkavat 1990-luvun puolivälistä, johon aselajin edellinen historiakirjasarja ulottui. Lopuksi Merivoimien komentaja, hänkin taustaltaan rannikkotykistöupseeri, kuvaa nykykäsitystä rannikkopuolustuksen tulevaisuudesta merivoimissa. Yhtenä historiikin tavoitteena on kuvata supistamispäätöksiin liittyneitä perusteita ja päätösten vaikutuksia. Historiikissa tukeudutaan aikalaisnäkemyksiin, jotka kuvaavat osin värikkäästikin aselajin alasajoa. Historiikin tavoitteena ei ole kritisoida tehtyjä päätöksiä, vaan ennemminkin kuvata sitä, miten tehtyihin päätöksiin suhtauduttiin ja miten niiden pohjalta joukoissa edettiin. Aikalaistarinoinnista huolimatta historiikki sisältää merkittävän määrän faktatietoa aselajista ja sen ympäriltä. Kirjoittajat toimivat tarkasteltavana ajanjaksona pääosin rannikkotykistön joukko-osastojen komentajina tai muissa aselajin avaintehtävissä. Teoksen kirjoittajina toimivat pääosin rannikkotykistön joukko-osastojen komentajina ja muissa aselajin avaintehtävissä toimineet upseerit. Kirjoittajajoukkoa täydentävät muut asiantuntijat. Kuvat on toimittanut Ove Enqvist ja päätoimittajana toimii Auvo Viita-aho.
44,95 €
ISBNP9789525671865
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Joko ollaan perillä?

Uskomaton matkakertomus Mosambikin slummeista Nairobin diplomaattipiireihin. Hillittömän hauska tilitys äitiydestä länsimaisen neuvolajärjestelmän ulkopuolella. Konstailematon kuvaus suomalaisnaisen ja brittidiplomaatin rakastumisesta. Joko ollaan perillä? on tositarina hampaat irvessä ja hymy huulilla eletystä elämästä. Se kertoo, miten voi käydä, jos lähtee matkaan ilman karttaa ja kompassia tai tietoa päämäärästä. Joko ollaan perillä kuljettaa lukijansa naurun siivin läpi parinkymmenen maan seikkailusta, sattumasta ja sylistä toiseen. Se on tarina ikuisen säheltäjän elämästä: juurettomuudesta, aikuiseksi kasvamisesta, rakkaudesta ja oman paikan etsimisestä suuressa maailmassa. Matkalla sattuu ja tapahtuu: pidätys Teksasissa ja Egyptissä, karkotus USA:sta sekä etsintäkuulutus Mosambikissa pitävät mielen virkeänä ja pulssin koholla. Huikeinta on kuitenkin esikoisen saaminen Ugandassa, jossa tappaja-ampiaiset pitävät majaa terassilla ja kylpyhuoneen liat sananmukaisesti räjäytetään pois. Ennen kuin ollaan perillä pitää kokeilla monia ammatteja avustustyöntekijästä laitesukelluksen opettajaan. Ja kokea vielä sekin, miltä tuntuu olla työtön ja koditon kaukana kotoa. Onni on kuitenkin välillä myötä, ja joskus rantapummitkin päätyvät diplomaattikortteleihin. Äitiyden myötä alkaa aivan uudenlainen matka, joka pakottaa kasvamaan ja saa kaipaamaan takaisin juurilleen. Lopulta löytyy se oivallus, joka tuo ikuisen matkailijan levottoman mielen omanlaiseensa kotiin. Nina Rousu (s. 1973) on Torniosta lähtöisin oleva maailmankansalainen ja satunnainen seikkailija, joka aina välillä kaipaa salaa Suomen kaamokseen. Hän asuu tällä hetkellä New Delhissä, Intiassa, brittimiehensä ja kahden lapsensa kanssa.
32,95 €
Kirjailija Rousu, Nina
ISBNP9789522029041
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Vaitelias Otto
Sukellusveneässä Otto Kretschmer

Otto Kretschmer (1912-1998) oli Saksan sukellusvenelaivaston tonnistokuningas. Hän upotti syyskuun 1939 ja maaliskuun 1941 välisenä aikana 47 laivaa, yhteensä 274 333 tonnia. Ennen värväytymistään merivoimiin nuori Otto Kretschmer opiskeli kirjallisuutta Exeterin yliopistossa ja oppi samalla puhumaan sujuvaa englantia. Vuonna 1930 Kretschmer liittyi Weimarin tasavallan pieniin merivoimiin upseerikokelaana palvellen koulualus Niobella ja kevyillä risteilijöillä ennen kuin hakeutui vasta perustettuun sukellusvenelaivastoon. Lokakuussa 1937 Kretschmer sai komentoonsa U-23:n ja toimi sen päällikkönä aina huhtikuuhun 1940 asti, jolloin hänellä oli jo tilillään kahdeksan upotusta. Tuolloin hän sai uudemman ja suuremman tyypin VII B -sukellusveneen, U-99:n. Kretschmerin taistelutaktiikan tuoma menestys todisti, että laivasaattueita vastaan parhaat tulokset saavutettiin pysymällä pinnalla hyödyntäen veneen suurta nopeutta ja pientä siluettia. Hänen lempinimensä Vaitelias Otto viittasikin yhtä lailla Kretschmerin kykyyn välttää havaituksi joutuminen kuin hänen vastentahtoisuuteensa lähettää radiolla raportteja esikuntaan. Sodankäyntitaitojensa ohella Kretschmerissä heijastui preussilainen sotilasperinne. Siinä missä muut sukellusvenemiehistöt palasivat partiomatkoilta parta rehottaen, U-99 saapui aina satamaan sileäposkisten miesten seistessä kannella muodostelmassa. Maaliskuussa 1941 Kretschmerin upotti U-99:n sen vaurioiduttua syvyyspommeista ja hän vietti seitsemän vuotta sotavankeudessa. Sodan jälkeen hän liittyi uudelleen Saksan merivoimiin ja jäi eläkkeelle lippueamiraalina vuonna 1970.
29,95 €
Kirjailija Paterson, Lawrence
ISBNP9789522291950
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->