Your request is being processed.
Your request is being processed.

Taiteet

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Taiteen tehtävä
Esseitä

Teemu Mäki pohtii taiteen tekemisen ja taiteen nauttimisen peruskysymyksiä. Miksi taidetta tehdään? Miten sitä nautitaan? Mikä on taiteen yhteiskunnallinen tehtävä? Mitä on avantgarde ja mitä on kriittinen taide? Onko taiteella todellista yhteiskunnallista merkitystä ja pitääkö sellaista vaikuttavuutta taiteelta vaatia? Mitä on viime vuosina yliopistoissa omaksi oppiaineekseen noussut taiteellinen tutkimus? Mikä on taiteen suhde tietoon, filosofiaan, politiikkaan, kuolemaan ja ilmastonmuutokseen? Mäki kirjoittaa selkeästi ja tuttavallisesti omien kokemustensa kautta taiteen tekijänä, teoreetikkona ja taiteen kuluttajana. Kirja sopii luettavaksi professoreille ja taiteilijoille, mutta yhtä hyvin myös kenelle tahansa kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, esitystaiteen, elokuvan tai jonkin muun taidelajin ystävälle ja harrastajalle. Teemu Mäki (s. 1967) on taiteilija, ohjaaja, kirjailija ja tutkija, joka väitteli kuvataiteen tohtoriksi vuonna 2005. Vuodesta 1990 hän on toiminut vapaana taiteilijana, lukuun ottamatta vuosia 2008-2013, jolloin hän oli kuvataiteen professori Aalto-yliopistossa. Mäki opiskeli alun perin taidemaalariksi, mutta nykyään hän jakaa aikansa tasan kuvataiteen, kirjallisuuden, esitystaiteen ja tutkimuksen kesken. Taiteensa lisäksi hänet tunnetaan kysyttynä luennoitsijana ja aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana.
34,95 €
Kirjailija Mäki, Teemu
ISBNP9789522648358
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Prinsessavärityskirja

Kuten kaikki tietävät, prinsessoja on joka lähtöön: on isoja prinsessoja, pieniä, pörröisiä ja pilkullisia prinsessoja. Sellaisia, jotka asuvat linnassa, veden alla tai avaruudessa. On prinsessoja, jotka rakastavat jääkiekkoa. On takkutukkaisia, likinäköisiäkin.Prinsessavärityskirjassa tavataan 50 erilaista prinsessaa, jotka muuttuvat täydellisiksi lukijan (ja värikynien!) avulla. Mukana on tuttuja prinsessoja, kuten Prinsessa Ruusunen, mutta myös vähemmälle huomiolle jääneitä prinsessoja, kuten Monsteriprinsessa ja Supersankariprinsessa."Idea kirjaan syntyi, kun viisivuotias tyttäreni Pixi sai silmälasit. Hän luuli, ettei prinsessoilla ole silmälaseja. Kerroin hänelle, että olettamus ei pidä paikkaansa mutta jotkut prinsessat käyttävät jostain syystä mieluummin piilolinssejä. Sen jälkeen opimme, että on prinsessoja, jotka pitävät housuja. Olemme nähneet myös prinsessan, joka skeittaa." Sanna Mander
12,95 €
Kirjailija Mander, Sanna
ISBNP9789515237873
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Laterna magica
Muistelmat

2018 Ingmar Bergmanin syntymästä 100 v.
17,95 €
Kirjailija Bergman, Ingmar
ISBNP9789511323198
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Puuarkkitehtuuri

Puuarkkitehtuuri-kirjassa kuvataan puurakennusten ja niiden osien kehittymistä sekä rakennusperinnettä. Moderni puuarkkitehtuuri sidotaan pitkään traditioon ja toisaalta pohditaan sen uutta sisältöä. Laaja kuva-aineisto havainnollistaa eri rakennustyyppejä ja niiden sijoittumista rakennettuun ja luonnonympäristöön. Esimerkkikohteina on lukuisten arkkitehtien parhaita puurakennuksia. Puulla on aina ollut tärkeä paikkansa kulttuureissa eri puolilla maailmaa. Nykyään puuarkkitehtuuri on keskeinen rakennustaidon ja -taiteen innovaatioalue. Sen piirissä kehitetään monipuolisia terveen rakentamisen ja kestävän ympäristön ratkaisuja. Kirja on kolmiosainen. Ensimmäinen osa kertoo puurakentamisen historiasta Suomessa ja muualla maailmassa. Toinen osa kuvaa puurakennuksen osia kestävyyden ja kauneuden näkökulmasta. Kolmannessa osassa Jukka Koivula esittelee vuosikymmenten varrella kertyneitä kokemuksiaan ja omien hankkeidensa suunnitteluperusteita kuvien ja piirustusten avulla. Kirja on käytännönläheinen oppi- ja käsikirja puurakennusten suunnitteluun. Sen tavoitteena on antaa esimerkkejä hyvästä rakennustavasta ja puurakennusten suunnittelun monista mahdollisuuksista Arkkitehti Jukka Koivula on työskennellyt puukaupunkien ja puurakennusten suunnittelun parissa opiskeluajoista lähtien. Hän on toiminut lisäksi opetustehtävissä ja harrastanut kirvesmiestöitä omissa hankkeissaan. Koivula pitää tärkeänä laaja-alaista ammattitaitoa yhdyskuntasuunnittelusta restaurointiin. Hän on seurannut puuarkkitehtuurin kehitystä, kuvannut puuympäristöjä ja eri suunnittelijoiden kohteita. Uudet puurakennuskohteet ja täydennysrakentaminen ovat olleet hänelle suunnittelutöistä läheisimpiä. Näistä on kertynyt laaja arkisto kuvia ja piirustuksia, joiden sisältö muodostaa osan käsillä olevaa julkaisua.
48,95 €
Kirjailija Koivula, Jukka
ISBNP9789522672162
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Vesivärikukkia
Taiteilijan akvarellilehtiö ja ohjeet 15 työhön

Tämän kirjan avulla syntyy mestariteoksia. Selkeiden ohjeiden ja laadukkaan akvarellipaperin avulla aloittelijakin onnistuu vangitsemaan kauniiden kukkien yksityiskohdat ja loistavat värit. Kirjan aidolle taiteilijan paperille on piirretty viidentoista kukka-asetelman ääriviivat, joten liikkeelle voi lähteä suoraan maalien sekoittelusta ja siveltimen valinnasta. Näppärässä kukkamaalarin ohjepaketissa käydään läpi sekä tarvittavat välineet että tärkeimmät tekniikat, joilla saadaan näkyviin valo- ja varjokohdat sekä tuodaan esille terälehtien muoto ja varren nukkainen pinta. Jokaisesta työstä on kirjassa valmiiksi maalattu versio, jota voi värikarttoineen käyttää mallina omille taidonnäytteille.
19,95 €
Kirjailija Pedder-Smith, Rachel
ISBNP9789511320821
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

3D-piirtämisen taito - Opi tekemään kolmiulotteisia kuvia

3D-taiteilija Stefan Pabst on kehittänyt ainutlaatuisen tekniikan kuvata asioita kolmiulotteisesti. Hänen ohjeidensa avulla kuka tahansa voi oppia luomaan 3D-kuvia, jotka saavat katsojan hieraisemaan silmiään. Kirjassa opastetaan vaihe vaiheelta, kuinka erilaisista kuva-aiheista saa muokattua kolmiulotteisia töitä, jotka todella näyttävät hyppäävän ylös paperista. Kirjan ensimmäisissä harjoitustöissä käydään läpi perusmuodot, joihin kolmiulotteisuus perustuu: kuutio, pallo, lieriö ja soikio. Kun niihin yhdistetään erilaisia piirustus- ja maalaustekniikoita, kuten perspektiivi, varjostus ja värien käyttö, töistä saadaan uskomattoman elävän näköisiä. Taitojen karttuessa kirjassa edetään vaativampiin aiheisiin, aina muotokuviin asti.
24,95 €
Kirjailija Pabst, Stefan
ISBNP9789523125728
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Tanssia yli rajojen
Modernin tanssin transnationaaliset verkostot

Tanssia yli rajojen esittelee suomalaisen modernin tanssin kansainvälisiä juuria. Johanna Laakkonen käsittelee neljän taiteilijan työn kautta tanssia transnationaalisena ja verkostollisena toimintana maailmansotien välisenä aikana. Suomalaistanssijat Annsi Bergh, Mary Hougberg, Marianne Pontan ja Irja Hagfors vaikuttivat Helleraun koulussa Saksassa ja Itävallassa. Kirjassa seurataan heidän uransa vaiheita Euroopan tanssikeskuksiin ja kiertueille Pohjois-Amerikkaan. Lukijalle avautuu näkymä tanssijan työhön ennen toista maailmansotaa mutta myös kansallissosialismin ja modernin tanssin ongelmalliseen suhteeseen 1930-luvun Saksassa. Kirjassa kuvataan myös Euroopan yhdeksi johtavaksi tanssi- ja liikuntakouluksi kasvaneen Helleraun koulun vaiheita sekä kerrotaan suomalaisten merkittävästä työstä koulun opettajina ja sen tanssiryhmän keskeisinä jäseninä. Teksti pohjautuu ainutlaatuiseen ja osin aiemmin julkaisemattomaan arkistoaineistoon valokuvineen. Kirja on suunnattu kaikille tanssista ja suomalaisen naisvoimistelun vaiheista kiinnostuneille. Se tarjoaa uutta tietoa myös teatterin, tanssin ja musiikin välisistä yhteyksistä ja suomalaisten kulttuurisuhteista saksankieliseen Eurooppaan.
40,95 €
Kirjailija Laakkonen, Johanna
ISBNP9789522229304
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Näin piirrät maisemia ja muita luontoaiheita

Suosittu piirustusopas keskittyy nyt luontoaiheisiin: maisemiin, kasveihin ja eläimiin. Luonto tarjoaa piirtäjälle loputtoman määrän upeita aiheita. Inspiraatiota voi ammentaa niin kaupunkiluonnosta, puistoista ja puutarhoista kuin nostalgisista maalaismaisemista ja jylhästä eräluonnosta. Kasvit ja hedelmät selkeine muotoineen ovat klassisia aloittelevan piirtäjän harjoituksia, mutta miten petolinnun katse, karitsan turkin pehmeys tai kauriin herkkä olemus saadaan ikuistettua paperille? Monipuolisen opaskirjan lähes 200-sivuisen harjoitusosan avulla hiotaan tekniikkaa ja harjoitetaan käden ja silmän yhteistyötä. Piirtäjä voi valita minkä tahansa kymmenistä yksittäisistä aiheista ja työstää sen ensimmäisistä luonnoksista valmiiseen piirrokseen asti. Ensin hahmotellaan muoto, sitten parannellaan viivoja ja lopuksi kehitellään muotoa varjostuksin. Syventävää tietoa tarjoavissa erikoisluvuissa käsitellään mm. piirustustarvikkeita, pintoja ja rakenteita, perspektiiviä, valoa ja varjoa sekä eri materiaalein aikaansaatuja efektejä.
24,95 €
ISBNP9789523410619
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Sielu, ruumis ja liha - Näkökulmia Sanna Kekäläisen työhön
Body, Meat and Spirit - Perspectives to the Work of Sanna Kekäläinen

Sielu, ruumis ja liha -kirja sisältää kuuden kirjoittajan näkökulman koreografi-tanssija Sanna Kekäläisen uraauurtaavaan työhön. The book Body, Meat and Spirit contains the perspectives of six writers to the groundbreaking work of choreographer-dancer Sanna Kekäläinen.
27,95 €
ISBNP9789515689573
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

50 piirrosta vaihe vaiheelta
50 piirustusprojektia, jotka herättävät luovuutesi

Rohkene piirtää muutakin kuin tikku-ukkoja! Palaudu sivellintaituriksi, joka kerran olit! Tämä kirja sisältää 50 arkipäiväistä ja epätavallista piirustusprojektia, jotka herättävät luovuutesi. Kirja on pullollaan vaiheittaisia piirtämisohjeita, hyödyllisiä vinkkejä ja opastusta perustekniikoihin, ja se inspiroi kaikentasoisia piirtäjiä. Mukana on myös piirtämistilaa, joten tarvitset vain tämän kirjan ja lyijykynän päästääksesi sisäisen taiteilijasi irti!
19,95 €
Kirjailija Tadem, Ed
ISBNP9789512409426
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->