Your request is being processed.
Sulje
Sulje

Suomalainen Kirjakauppa tukee lapsiperheitä ja vähävaraisten perheiden lasten opiskelua

Suomalaisen Kirjakaupan, Otavan ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyöllä autetaan kotimaan lapsia ja nuoria

Pelastakaa Lapset ja Suomalainen Kirjakauppa ovat auttaneet kotimaan lapsia, lapsiperheitä ja vähävaraisten perheiden lasten opiskelua jo noin 20 vuoden ajan.

Elokuussa Suomalainen Kirjakauppa lahjoitti 22 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja opiskelua Suomessa.

Marraskuussa Pelastakaa Lapset toteutti jo perinteeksi muodostuneen Eläköön lapsi! -kampanjan yhteistyössä Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan kanssa. Kampanjasta saatiin huipputulos, jonka avulla voidaan järjestää kahdellekymmenelle apua tarvitsevalle lapselle oma tukiperhe vuodeksi. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi.

Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet antavat perheille toivoa ja auttavat vaikeiden aikojen yli.

Eläköön lapsi! -kampanja toteutettiin marraskuussa Suomalaisissa Kirjakaupoissa. Marraskuun ajan jokaisesta Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten- ja nuortenkirjasta lahjoitettiin yksi euro Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoimintaan Suomessa.

”Suomalaisen Kirjakaupan asiakkaat ovat ottaneet auttamisen sydämen asiakseen ja olemme hyvin iloisia asiakaskunnastamme, jotka ovat mahdollistaneet näin upean lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle”, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Mervi Jäntti Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Tukiperheessä käyvien lasten kommentteja:

”Tukiperheessä saa leikkiä ja pelata. Sitten kun mä tuun pois, mä toivon että me mennään nopeasti uudestaan sinne. Mä kaipaan ja muistelen tukiperhettä.”

”Käyn tukiperheessä, koska isi kuoli ja äiti ei jaksa yksin huolehtia meistä lapsista.”

”Viikonloput tukiperheessä ovat kivoja, kun siellä tehdään kaikkea hauskaa eikä ole ikinä tylsää.”

pela2015_2 tatujapatupela320

Marianne Kankaanpää ja Mervi Jäntti Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Kirsi Tähjänjoki Otavalta luovuttivat
20 079 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhetoimintaan. Lahjoituksen vastaanottivat Sanna Mantere, Sari Meller ja Kaisu Pärnä Pelastakaa Lapset ry:stä.

 
Maksutavat
Sivukartta
-->