Your request is being processed.
Sulje
Sulje

Näin tilaat digitaalisia tuotteita

OHJE, e-kirjat

Huom! Ohje ei koske digioppikirjoja. Ostaessasi digioppikirjan saat linkin ja käyttöön oikeuttavan koodin sähköpostiisi. Digikirjoja voi lukea ainoastaan https://opiskelija.otava.fi/ sivun kautta kirjautumalla. Lue lisää digioppikirjoista ja niiden tilaamisesta täältä.

Aloitus


Ilmaisen lukuohjelman lataus

• Asenna sopiva lukuohjelma laitteillesi. Suosittelemamme Blufire-reader ohjelma on ilmainen:

Bluefire-reader
Sirry ylläolevasta linkistä ohjelman sivulle. Valitse oma käyttöjärjestelmäsi ja lataa lukuohjelma. Blufire-ohjelmalla voit lukea kaikkia vesileimalla suojattuja e-kirjoja. Tämä on nykyisin yleisempi e-kirjojen suojausmuoto.
SÄHKÖKIRJAN SUOJAUS: Vesileima (SoftDRM) ei vaadi Adobe tunnusta.

Voit käyttää myös muita lukuohjelmia. Kaikki tarjolla olevat lukuohjelmat eivät tue skandinaavisia merkkejä. 


Vain osa kirjoista vaatii Adobe-tunnuksen 
Jos käytät AdobeDRM:llä suojattuja kirjoja, sinun tulee ladata Adobe ID-tunnukset. 

Ilmaisen Adobe ID:n / tunnuksen hankkiminen
 

• Hanki ilmainen Adobe-tunnus tästä; jos sinulla on tunnus, mutta olet unohtanut salasanasi, saat sen samasta osoitteesta.


Käyttöönotto
Avaa lataamasi ohjelma ja syötä siihen Adobe-tunnukset; seuraa ohjelman ohjeita asennuksessa; mikäli latasit useita lukuohjelmia eri laitteille, sama tunnus tulee syöttää jokaiseen ohjelmaan.
• Huom! Lukuohjelma ladataan ja Adobe-tunnukset syötetään vain kerran kullekin laitteelle.
• Muut lukuohjelmat: Vaikka monet kustantajat julkaisevatkin tuotteitaan nk. vesileimattuina, osa e-kirjoista on Adoben tekijäsuojauksella suojattuja; mikäli haluat käyttää jotain muuta lukuohjelmaa, varmista, että käytät ohjelmaa, joka tunnistaa suojauksen.
SÄHKÖKIRJAN SUOJAUS: AdobeDRM vaatii Adobe-tunnuksen

 

E-kirjojen ostaminen ja lataaminen lukuohjelmaan

E-kirjat ja digikirjat toimivat kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla ja käyttöjärjestelmillä.

1)  Rekisteröidy / kirjaudu Suomalainen.com:iin; digitaalisia tuotteita ei voi ostaa rekisteröitymättä. Kanta-asiakkaana, joka ei ole aimmin käyttänty Suomalainen.comia rekisteröidyt syöttämällä kanta-asiakaskortin numeron, postinumeron ja keksit salasanan.
2) Nyt voit lähteä ostoksille; voit tilata sekä fyysisiä että digitaalisia tuotteita samalla kertaa; saat tilausvahvistuksella latauslinkin, jota klikkaamalla saat ladattua digitaalisen tuotteen lukuohjelmaasi.
3) Sähkökirjan suojaus näkyy tuotteen tuotekortilta kohdasta "näytä tarkemmat tuotetiedot" / "sähkökirjan suojaus".

SÄHKÖKIRJAN SUOJAUS:  Vesileima (SoftDRM) ei vaadi Adobe tunnusta

SÄHKÖKIRJAN SUOJAUS: AdobeDRM vaatii Adobe-tunnuksen


4)  Ostamiesi digitaalisten tuotteiden latauslinkit löytyvät jatkossa myös Suomalainen.comista ”omat tiedot -> kirjahylly” – osiosta. Säilytysaika on vähintään yksi vuosi ostohetkestä. Suosittelemme, että tallennat ja säilytät ostamasi kirjatiedostot lukuohjelmassasi ja otat lataamistasi tiedostoista varmistuksen.

 
E-kirjojen siirtäminen tietokoneelta erilliselle lukulaitteelle
• E-kirjat siirretään tietokoneelta lukulaitteelle Adobe Digital Editions – ohjelman avulla yleensä niin, että lukulaite kytketään johdolla tai langattomasti tietokoneeseen.  Seuraa lukulaitteesi ohjeita.

Vaihto- ja palautusoikeudesta
• Digitaalisilla tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Ongelmatilanteet
• Mikäli tuotteen ostamisessa tai latauslinkin toimivuudessa on ongelmia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (asiakaspalvelun yhteystiedot löydät sivuston alalaidasta)

Latauspalvelua saa käyttää vain lakien, muiden viranomaissäännösten ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Palvelun sisältämän aineiston omistus- sekä immateriaalioikeudet ovat Suomalaisen Kirjakaupan ja/tai sen yhteistyökumppaneiden omaisuutta, eikä kenelläkään ole oikeutta levittää, julkaista, saattaa yleisön saataviin, kääntää, muuttaa aineistoja tai luovuttaa niitä kolmannen osapuolen käyttöön ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.


 

Maksutavat
Sivukartta
-->