Your request is being processed.
Your request is being processed.

Ruots harrasteet, taide

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Norge - Norwegen / Norja, 1:750 000 Hallwag tiekartta

17,95 €
ISBNP9783828308879
Tuotemuototaitettu
Vuosi2017

Kebnekaise, Abisko och Riksgränsen 1:50 000

Det här är den mest detaljrika kartan någonsin över Kungsleden och området kring Kebnekaise, Abisko och Riksgränsen. I våra fjällkartor i skala 1:50.000 är preparerade skidspår tydligt markerade, vattendrag och sjöar är betydligt mer detaljerade, höjdkurva visar terrängen mer likt verklighetens komplexitet, blockterräng finns utmarkerad, symboler visar t ex service vid respektive stugplats (proviantförsäljning, bastu mm). I just denna karta är Kungsleden tydligt markerad med avståndet mellan stugorna angivet.
24,95 €
ISBNP9789188335302
Tuotemuototaitettu
Vuosi2016

Till skådespelaren
om skådespelarkonsten

Världsklassiker nu första gången på svenska. En måstebok för skådespelare, teater- och filmintresserade.Till skådespelaren (urspr. To the Actor) är en klassiker som i första hand riktar sig till skådespelare, regissörer, dramatiker, teaterkritiker- och historiker men också till andra skapande konstnärer. Det är en handbok med konkreta övningar för den som skall arbeta på scengolvet som även ger en inblick i själva hjärtat av allt skapande. Michail Tjechovs teknik bjuder på en direkt väg till skådespelarens egen kreativitet.Michail Tjechov (1891-1955), brorson till författaren Anton Tjechov, var känd som en av de främsta skådespelarna i Ryssland. Samarbetet med Stanislavskij, Vachtangov och Mejerhold på Konstnärliga teatern i Moskva under 1900-talets början ledde till att Tjechov utvecklade sin egen skådespelarteknik, som betonar fantasins betydelse. Hans teknik används idag på teatrar och scenskolor världen över. Bland andra Marilyn Monroe, Ingrid Bergman, Clint Eastwood och Johnny Depp har uppgett Tjechovs teknik som avgörande för sitt skådespelararbete.Verket har översatts till över tio språk - men aldrig tidigare till svenska. Åsa Salvesen är redaktör för denna utgåva och har i samarbete med Lars Karlsson översatt boken och utarbetat en svenskspråkig terminologi som hittills saknats inom det nordiska teaterfältet.
28,95 €
Kirjailija Tjechov, Michail
ISBNP9789515234476
Tuotemuotonidottu
Vuosi2014

S:t Petersburgs pärlor
vägledning för vetgiriga

Tre timmar från Helsingfors finns metropolen Petersburg med sina otaliga museer, teatrar, dansoch musikscener, parker och palats. I överflödet av sevärdheter har Kristina Rotkirch och Elena Hirn sållat fram pärlorna. De presenterar dem kunnigt och entusiastiskt. I deras tappning träder ett historiskt S:t Petersburg fram, det flyter in i nutiden och bildar den elegantaste väv. Bland de sjutton pärlorna finns anrika institutioner som Ryska museet och Grand Hotel Europe, fascinerande miljöer som bokhandeln Dom Knigi och paradstråket Nevskij prospekt samt nyheter som kulturcentret Novaja Gollandija och Erarta, museet för samtidskonst. Men här finns också möten med balettomanen som nästan bor på Mariinskij, historikern med arbetsrum i Peter-Paulfästningen, museitjänstemannen som vigt sitt liv åt Dostojevskij ... Det här är läsning som ger Petersburg djupare dimensioner vare sig du besöker staden första gången eller tionde gången. Och läser du hemma i soffhörnet bjuder den dig i alla fall på en resa.
30,95 €
Kirjailija Rotkirch, Kristina ...
ISBNP9789515232229
Tuotemuotonidottu
Vuosi2013

Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela

"Min konklusjon är at dette er en av de beste caminobøkene jeg har hatt til gjennomsyn" Eivind Luthen, chef för det norska Pilegrimskontoret i Oslo När du knyter på dig kängorna och börjar din vandring västerut mot Santiago de Compostela tar du också ett steg in i den Iberiska halvöns kulturhistoria. Genom århundradena har miljontals pilgrimer gjort samma vandring, funnit stillheten i samma kapell och släckt sin törst ur samma källor. I den här boken kan du läsa om El Camino Francés, den pilgrimsled som startar på franska sidan av Pyrenéerna i den lilla staden Saint Jean Pied de Port. Detta är den populäraste och mest kända pilgrimsleden i världen. El Camino är upptagen på UNESCO:s världsarvslista sedan 1993. Författaren Ulf Luthman har vandrat de 780 kilometrarna till Santiago de Compostela tre gånger, varav de två senaste under arbetet med den här guideboken. Fokus ligger på att ge dig som pilgrimsvandrar praktiskt stöd under själva vandringen. Till exempel kan du alltid läsa dig till hur långt det är till nästa stad eller härbärge, så att du kan avgöra om du ska stanna eller vandra en bit till. Stor vikt läggs också vid att du som vandrare ska få den historiska bakgrunden till det du ser längs vägen, för att berika och fördjupa din upplevelse. Förordet i boken är skrivet av Owe Wikström, författare till bland annat Långsamhetens lov och Ikonen i fickan. "Att El Camino finns med på UNESCO:s världsarvlista är lätt att förstå efter att bekantat sig med denna guidebok. Man blir verkligen sugen på att fylla vattenflaskan, ge sig ut och utropa Buen Camino!" Tidningen Outside
46,95 €
Kirjailija Luthman, Ulf
ISBNP9789186773908
Tuotemuotonidottu
Vuosi2013

Kajakhandboken

Kajakhandboken går igenom alla grundläggande tekniker för dig som vill utvecklas som paddlare. Du får tips om allt från hur du kommer i kajaken och håller i paddeln till hur du planerar övernattningsturer eller hjälper en kamrat som har kapsejsat.

- Paddla med rätt teknik
- Lär dig kamrat- och självräddning
- Klä dig för turen
- Navigering och säkerhet
-Packa smart
- Laga mat på turen
- 300 pedagogiska bilder och illustrationer

Författaren Staffan Petersson är auktoriserad kajakinstruktör med mångårig erfarenhet som både guide och lärare. Staffan har tidigare bland annat producerat den första svenska kajakfi lmen Jag paddlar och skrivit guide boken Paddla kajak i Stockholms skärgård, som belönades med Svenska Publishing-Priset 2007 för årets bästa guidebok.
39,95 €
Kirjailija Ekholm, Staffan
ISBNP9789197818117
Tuotemuotonidottu
Vuosi2013

Sött och nött

Basilikarulltårta i bersån? Champagnemuffins eller kanske citronkringlor till eftermiddagsteet? Fläderzabaione eller rabarber- och kanelglass som efterrätt? Receptsamlingen för sötsugna är fantasifull, fräsch och lockande. Här finns efterrätter, kalasmat och svaret i de där stunderna då det plötsligt behövs nåt gott. Karin Erlandssons inspirerande texter om sommarbesök på loppmarknader, ställena där hennes ideer tar form, ramar in och får boken att andas varm sommareftermiddag. JORDGUBBAR MED CITRONKRISP 2 dl valfria, hackade nötter œ dl havregryn 40 g smör œ - 1 dl råsocker skalet av en (ekologisk) citron 4 dl skivade jordgubbar 2 dl vispgrädde Hacka nötterna. Tvätta citronen och riv av skalet på ett rivjärn (se till att inte få det vita med). Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker, hackade nötter, citronskal och havregryn och bryn under omrörning ett par minuter. Häll massan på ett bakplåtspapper och låt stelna. Det tar ungefär en timme och kan göras dagen innan om man vill förbereda desserten. Vispa grädden. Bryt krispet i grova bitar. Varva skivade jordgubbar, grädde och citronkrisp i skålar innan servering.
18,95 €
Kirjailija Erlandsson, Karin
ISBNP9789515228901
Tuotemuotosidottu
Vuosi2012

Mörkerboken

Smakprov:Vi har lagt ut ett uppslag ur Mörkerboken och så kan du lyssna till författaren som läser ur boken under fliken Extramaterial längst ner på denna sida."Men Liten är inte rädd. Inte ännu. Hon sitter ensam och snurrar sitt hår i stora tovor och tänker att det säkert är ugglan som hoar i skogen. Inte förstår hon att skogen är stor och farlig, att mörkret är djupt och kan dölja vad som helst, eller att ugglans hoande är ett rop ut i natten: Oro! Oro! Men som tur kommer Hovmarskalken, darrande och blek kommer han direkt från skattkammaren och berättar om allt som finns som man kan ängslas för:Vargar som ylar i natten.(Det är inte vinden som gnyr, om du tror!)Skogens förrädiska mörker.(Där inte bara vargar smyger med blottade huggtänder, du kan tro våldsmän och rövare gömmer sig där!)Spöken och gastarHäxor med kvastar (och utan)Vildsvin med vässade järnbetar och en hjort med en krona av eldAV ELD!Och värst av allt: Människor.Människor som vill ont.Människor som vill ha guldet i skattkammaren.Korven i korvkällaren.Bakverken i bakstugan.Pengarna vi så nogsamt sparat och räknat och blankat och putsat och samlat och gömt i kassakistan.Alla de som vill ha allt som du har, Liten."Mörkerboken är som en gammaldags saga i modern tappning. En svulstig saga i svartvitt, ett frosseri i ord och bilder, om prinsessan Liten på sitt alltmer hotade slott. Hon går ut i skogen, ut i mörkret, men hon är inte rädd. Är man rädd är allt farligt. Är man inte rädd, kan det vara vackert.Hannele Mikaela Taivassalo har skrivit och Lena Frölander-Ulf har ritat en härligt farlig och kuslig högläsningsbok som ändå slutar lyckligt.Utkommer i september/oktober och på finska på Teos
15,95 €
Kirjailija Taivassalo, Hannele Mikaela
ISBNP9789515226242
Tuotemuotosidottu
Vuosi2009

Grillhandboken

15,95 €
Kirjailija Raichlen, Steven
ISBNP9783833140419
Tuotemuotonidottu
Vuosi2008

Brev till världens ände

Berättelsen handlar om sommaren när jag fick ett liv och nästan hade ihjäl min bästa vän. Han hade alltid varit min bästa vän och egentligen också den enda, men den här sommaren förändrades allting. Plötsligt var han en Mycket Viktig Person, viktig och så outhärdligt upptagen och förståndig medan jag hade degraderats till hans lilla sidorunk."Sommaren efter nian jobbar Viktor Blomberg som dinosaurieförsäljare och flyttkarl på Zoologiska museet. Hans bästa vän Jeppe sorterar skalbaggar och lockar långhåriga, vackra nästan-professorer att skratta. Till sist tröttnar Viktor på att vara osynlig, eller snarare på att Jeppe är så väldigt synlig, och bestämmer sig för att spela allesammans ett spratt. Inte kunde han väl veta att det skulle lyckas så bra? Allt rullar på som en stenbumling ner för en brant, och ingen kraft i världen kan stoppa den. Viktor må vara liten och fet, men om man trampar på honom får man mycket ont i foten.Brev till världens ände är en berättelse om svartsjuka, skuld och isbjörnar. Om hur mycket illa man kan göra utan att det märks och om vad som händer sedan. Om att också ett brev till världens ände till sist hittar sin mottagare och om att vänskapen möjligen inte var alldeles död.På finska utkommer boken på TeosBrev till världens ände nominerades till Finlandia Junior 2008 med motiveringen:Boken är stark till sin struktur och dramaturgi och beskriver skickligt vänskapen mellan två pojkar samt mindervärdeskomplex och avundsjuka, som leder till nästan oåterkalleliga handlingar. Resultatet är en spännande och mångbottnad beskrivning av en tonårings inre värld. En beskrivning som fängslar och inte räds mörkare nyanser. Boken utmanar läsarens uppfattningar om sann vänskap, som utstår också påfrestande perioder och livssituationer. Den fängslande berättelsen för läsaren till brytningsskedet mellan barndom och vuxenliv där unga balanserar mellan felaktiga och rätta val och tvingas konfrontera följderna av sina egna handlingar.Romanen belönades med Topeliuspriset 2008 med motiveringen:Boken utkom samtidigt på svenska och finska. Brev till världens ände är en fin beskrivning av två pojkars komplicerade vänskap. De ungas röst och vår tids teman stiger fram i texten utan onödiga understrykningar.Intrigen, som omges av en fängslande ramberättelse, bygger upp en spänning i relationerna mellan bokens personer. Slutligen får konflikterna en befogad, men samtidigt överraskande lösning.
6,95 €
Kirjailija Luther, Annika
ISBNP9789515225665
Tuotemuotonidottu
Vuosi2008
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta