Your request is being processed.
Your request is being processed.

Ruots muu tieto

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Vargens Europa (selkokirja)

En annorlunda bok om vargen i vårt samhälle, där författaren behandlar: - vargens utseende och beteende, - människans förhållande till vargen både ur det moderna och det historiska perspektivet. - sjukdomar och parasiter som sprids av vargen samt - hybridisering och artsbestämning som aktualiserats under de gångna tre åren.
24,95 €
Kirjailija Granlund, Kaj
ISBNP9789529354993
Tuotemuotonidottu
Vuosi2015

Mervi-hirvi - Älgen Mervi

Mervi-hirvenvasan tarina on koskettanut satojatuhansia ihmisiä. Sen elämää on seurattu niin lehdissä kuin televisiossakin. Emostaan eroon joutunut vasa tuli Villieläinhoitolaan vain muutaman päivän ikäisenä. Sen ensimmäiset päivät olivat sopeutumista sijaisemoon eli ihmiseen. Oman emon antama turva oli poissa, hoitolan eläimet korvasivat luonnoneläimet sen elämässä. Seuranaan sillä oli hevosia, vuohia, koiria, kanoja ja hanhia. Kirja kertoo Mervin elämästä keväästä syksyyn ja ensimmäisen talven tuloon. Siihen mahtuu monta haikeaa, mutta myös iloista ja antoisaa hetkeä. On ilo nähdä, kuinka Mervistä on kasvanut terve tyttöhirvi. Enää se ei tarvitse sellaista hoivaa kuin ennen. Siitä on tulossa aikuinen. Minulle se on silti aina pieni avuton hirvenvasa. Historien om älgkalven Mervi har berört hundratusentals människor. Hennes liv har uppmärksammats såväl i tidningar som på TV. Endast några dagar gammal kom kalven, som hade skiljts från sin moder, till vårdcentret Wildcare. De första dagarna handlade om att vänja sig vid surrogatmodern, en människa. Moderns trygghet var borta, och vårdcentrets djur ersatte skogens djur i hennes liv. Till sällskap hade hon nu hästar, getter, hundar, höns och gäss. Boken handlar om Mervis liv, från vår till höst och mot den första vintern. Här ryms mycket vemod, men även lyckliga och givande stunder. Det är glädjande att se hur Mervi har växt upp till en frisk älgflicka. Hon behöver inte längre samma omvårdnad som tidigare. Hon håller på att bli vuxen. För mig kommer hon dock alltid att vara en liten, hjälplös älgkalv.
35,95 €
Kirjailija Harju, Markku
ISBNP9789529364893
Tuotemuotonidottu
Vuosi2015

Bara man håller på så blir det hyfsat bra till slut
En bok om kampkonst och litteratur

Bara man håller på så blir det hyfsat bra till slut är en självbiografisk, öppenhjärtig bok om att leva, träna, tävla och skriva. Alltsedan slutet av 1980-talet har Robert Åsbacka hållit på med traditionell kinesisk kampkonst, taijiquan. När han bestämde sig för att delta i EM i Italien 2012 tränade han hårt under ett år. Han ville ta reda på om det som femtioåring alls var möjligt att hävda sig mot mycket yngre medtävlare. En viktig del av boken handlar om tränandet och tävlingsgemenskapen. Vägen till författarskapet har en del gemensamt med kampkonst - också här är träningen viktig, liksom målmedvetenhet och en dos besatthet. Styrka, uthållighet och koncentration är nyckelord för mycket av det vi gör i livet. Robert Åsbacka är långdistansare. Tidigt bestämde han sig för att skriva samtidigt som han försörjde sig med att jobba i många branscher: på Volvo monterade han bakaxlar på hjullastare, han gick till sjöss på stora fartyg och han monterade och reparerade kylskåp. I Bara man håller på så blir det hyfsat bra till slut berättar han om framgångar och motgångar, han kommenterar sina inspirationskällor, både inom sporten och skrivandet. Han berättar om möten med andra författare, om förläggare och hela cirkusen kring en bok: recensioner, intervjuer och mässor. Att skriva är som att följa en smal och slingrande väg in i ett skogslandskap. Och för att veta vad som döljer sig bakom nästa krök måste man skriva sig dit. Man kan stanna kvar i utkanten av skogen och tänka sig vad som finns därinne, men det bästa är att skriva sig fram. Och gör man det händer det emellanåt att man får se något man aldrig tidigare har sett, och aldrig någonsin kunnat tänka sig. Jag tror att det är när man har insett att det förhåller sig på det sättet som det också är svårt att sluta skriva. Att sluta blir då som att släcka ner ett av sina sinnen.
24,95 €
Kirjailija Åsbacka, Robert
ISBNP9789515232533
Tuotemuotonidottu
Vuosi2013

Republiken Finland i går och i dag
Finlands historia från inbördeskrigettill 2012

Det unga, självständiga Finlands historia blev dramatisk. Tre blodiga krig följdes av en framgångsrik utrikespolitik under det kalla kriget. I dag är Finland en av de främsta bland välfärdsstaterna och en av de strakaste ekonomierna inom eurozonen. Hur gick det allt till? Vilken roll spelade egentligen Mannerheim och Kekkonen? Vad krävdes för att överleva som Sovjetunionens granne? Vad innebar den snabba omvandlingen från agrarsamhälle till industristat för finländarna? Hurdan är landets ställning i det enade Europa? Svaren får man i den här boken. Henrik Meinander ger en medryckande och insiktsfull syntes av självständighetstidens historia från 1917 till 2012. Boken är bl.a. illustrerad med ett tvärsnitt av självständighetstidens frimärken.
25,95 €
Kirjailija Meinander, Henrik
ISBNP9789515230256
Tuotemuotonidottu
Vuosi2013

Dvärghamstrar
hur du förstår och tar hand om ditt husdujr

Den här guiden hjälper dig att bättre förstå dig på dina keldjur. Riktig vård och skötsel medför bättre hälsa och ett lyckligare liv. Boken innehåller expertråd hur du skall sköta om ditt keldjur. Du får mångsidig information om bland annat hur dvärghamstern: - finner sig till rätta i hemmet och bygger bo. - skall matas och vilka näringsämnen den behöver. - håller sig frisk. - uppför sig. - blev ett keldjur dess ursprung och förhistoria.
13,95 €
Kirjailija McBride, Anne
ISBNP9781907337437
Tuotemuotonidottu
Vuosi2013

Livspuzzlet
eller vad ska jag göra av resten av mitt liv?

"Du är ju som en vanlig människa" har prästen och biskopen Lennart Koskinen fått höra många gånger under sitt yrkesliv. "Ja, vad hade dom väntat sig? Ett altarljus?" Lennart blev känd för en större allmänhet när han inledde sina morgonandakter i Sveriges radio med "Gomorron Gud" och förde samtal på ett enkelt språk med Vår Herre. Både om dagsaktuella problem och livets stora frågor, sådant vi alla funderar på. Under senare år har han varit biskop för bland annat utlandskyrkan, samtalspartner för beslutsfattare och rådgivare i etikfrågor. Här samlar han i existentialistisk anda sina tankar och erfarenheter om livspuzzlet. Välkommen på en spännande livsresa!
24,95 €
Kirjailija Koskinen, Lennart
ISBNP9789525306194
Tuotemuotosidottu
Vuosi2012

Kejsare och fosterland Alexander 1
Rysslands kejsare, Finlands storfurste

Något motvilligt ska Alexander I 1807 i Tilsit ha gått med på att tvinga Sverige att följa Napoleons politik. Finland drogs därmed in i den europeiska storpolitiken och landets historia förändrades för alltid. Mannen som upphöjde Finland "bland nationernas antal", Rysslands kejsare och Finlands storfurste Alexander I var en både älskad och gåtfull härskare. Trogen sina liberala ungdomsideal valde han Gustav III:s förre gunstling Gustaf Mauritz Armfelt till sin närmaste rådgivare. Armfelt fick uppgiften att staka ut de allra första stegen på Finlands väg mot autonomi och självständig nation. Kejsarens reformiver byttes dock med tiden ut mot ett grubblande tungsinne och en allt mer auktoritär regim som också drabbade Finland. Napoleonkrigen och skuggan från trontillträdet 1801 med mordet på fadern Paul I fördunklade Alexanders sinne. Inte ens döden kunde upplösa motsättningarna och gåtorna kring kejsarens person.
37,95 €
Kirjailija Ekman, Torsten
ISBNP9789515020512
Tuotemuotosidottu
Vuosi2011

Mozjno!
textbok

Ett modernt läromedel i ryska för nybörjare i gymnasiet och vuxenundervisningen. Till sitt pedagogiska upplägg liknar den mer nybörjarböckerna i andra moderna språk än tidigare läromedel i ryska. Mozjno! är speciellt inriktat på talad ryska, den ger eleverna ett väl fungerande språk och dessutom kunskaper i rysk kultur, både historisk och modern. Läromedlet innehåller de tre första gymnasiekurserna enligt de finländska läroplansgrunderna. Originalversionen har gjorts på finska av förlaget Otava.
53,10 €
Kirjailija Jegorenkov, Marja ...
ISBNP9789147078967
Tuotemuotonidottu
Vuosi2011

Praktiska läkeörter

Boken "Praktiska läkeörter" är en härligt praktisk bok för den som vill samla, bereda och använda örter i naturen och i trädgården. Här hittar du grundrecept på bl. a. tinktur och örtolja. Örterna är antingen vanliga ogräs eller lättodlade trädgårdsväxter. Sagt om den finska versionen: "Äntligen har det kommit ett vettigt tillägg till alla hundratals olika örtaböcker!" Puutarha&kauppa, 2011. "I min bokhylla finns en ny örtabok. I den förenas tysk noggrannhet, amerikansk produktskaparglädje och finsk återhållsamhet med en självsäker och glad humor." Bertalan Galambosi, 2010. "Det finns gott om sakkunnig och lockande, till och med inspirerande information. Boken är ett utmärkt tillägg till finska böcker om örter och läkeväxter." Oma Piha, 2011.
32,95 €
Kirjailija Kress, Henriette
ISBNP9789529286485
Tuotemuotonidottu
Vuosi2011

Pikku-Heikki och Mannerheim
Barnsoldat i Finlands armé

19,95 €
Kirjailija Hyvönen, Heikki
ISBNP9789519016740
Tuotemuotosidottu
Vuosi2009
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->