Your request is being processed.
Your request is being processed.

Historia, muistelmat, sotatalous

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Vakoojat vastakkain
Suomen ja Neuvostoliiton tiedustelusota 1939-1944

Teos käsittelee Neuvosto-Karjalan turvallisuuspalvelujen taistelua Suomen erityispalveluja vastaan talvisodassa, välirauhan aikana sekä Suuressa isänmaallisessa sodassa. Kirjan keskiössä ovat Suomen tiedustelukoulut jatkosodan aikana ja Neuvostoliiton sisäasiainkansankomissariaatin NKVD:n toiminta niitä vastaan. Jatkosodan aikana neuvostosotavankeja värvättiin oppilaiksi Suomen tiedustelukouluihin. Kun heidät sitten lähetettiin vakoilutehtäviin vihollisen selustaan, monet heistä antautuivat tai tulivat paljastetuiksi. Jotkut suomalaisten kouluttamat vakoojat osoittautuivat myös kaksoisagenteiksi, jotka oli lähetetty Suomeen juuri tätä tarkoitusta varten. Teos perustuu laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin, josta osa on vasta nyt saatu ensimmäisen kerran tutkimuskäyttöön.
35,95 €
Kirjailija Verigin, Sergei
ISBNP9789523128064
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Äidin kaipuu
Roman Deresin matka Etiopiasta Suomeen

Roman Deres syntyi Akaken kylässä Etiopiassa. Isän kuoleman jälkeen perheen talous romahti ja Roman joutui jättämään pienet tyttärensä isoäidin hoivaan. Hän lähti siivoojaksi Libanoniin, jotta perhe saisi paremman tulevaisuuden. Seitsemän vuoden aikana hän pääsi tapaamaan lapsiaan vain kerran. Tie vei lopulta Suomeen, missä Roman työskentelee nykyäänkin vammaisjärjestö Kynnyksen toimistoemäntänä. Äidin kaipuu on koskettava kuvaus äidin rakkaudesta, joka kantaa yli valtioiden ja sukupolvien rajojen.
27,95 €
Kirjailija Saraste, Heini
ISBNP9789523510449
Tuotemuotonidottu
Vuosi2019

Sydän oikealla puolella

Vuonna 2001 Riitta Peltoselle syntyi vaikeasti kehitysvammainen tytär, Sofia. Tämä mullisti koko perheen elämän. Tietoa ja apua oli vaikea saada, joten Peltonen päätti etsiä keinon, jolla hän saisi autettua myös muita samassa tilanteessa olevia. Näin syntyi kehitysvammaisia ja heidän lähipiiriään tukeva hoivakoti Sofiakylä, joka avasi ovensa Nokialla vuonna 2010. Nykyään Peltosta pidetään edelläkävijänä, joka on tuonut hoiva-alalle aivan omanlaisensa, ennakkoluuloja murtavan toimintatavan. Sydän oikealla puolella on rehellinen kuvaus erityisperheen arjesta iloineen ja haasteineen. Se on myös Riitta Peltosen kasvutarina hoiva-alan yrittäjäksi: kertomus siitä, miten vaikeista asioista voi syntyä jotakin hyvää ja ainutlaatuista, ja miten kuka tahansa voi halutessaan muuttaa maailmaa, vaikka vain pieni pala kerrallaan.
32,95 €
Kirjailija Virtanen, Janita
ISBNP9789522796127
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Varjosaari - piilossa keskellä Helsinkiä

Helsingin Kulosaaren kaupunginosaan kuuluu pikkusaari nimeltään Varjosaari. Useimmissa Kulosaarta tai Vanhankaupunginlahtea käsittelevissä julkaisuissa saarta ei mainita lainkaan, ja lopuissa se ohitetaan pikaisesti. Se ei oikein kuulu mihinkään. Asia, joka siitä tavallisimmin kerrotaan, on nimenmuutos Pikku Pässistä Varjosaareksi. Tieto siitä, että saarella on joskus ollut rakennus, löytyy vanhoista kartoista, ja retkeilijät ovat asutuksen jäljet havainneet ja asiasta siellä täällä raportoineet. Mutta kuka rakensi talon ja ketkä siinä asuivat? Varjosaaren korkein kohta on kahdeksan metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tarkoittaa, että paikka kurkotteli pintaan jonkinmoisena luotona jo esiroomalaisella rautakaudella. Kirjailija Maarit Verronen tuli siihen tulokseen, että pitkästä historiasta täytyi alkaa ottaa selvää, pieni saariparka oli joutunut odottamaan liian kauan. Kulunut aika on menetetty totuus, mutta paljon oli vielä pelastettavissa arkistojen kätköistä ja ihmisten muistoista. Hankkeesta innostui myös piirtäjä Laura Salama. Kauniisti piirroskuvitettu teos perustuu mittavaan taustatyöhön ja lähdeaineistoon. Se on kiehtova yhdistelmä tietokirjaa ja tutkimusmatkailua merellisessä Helsingissä. Saaren ja lähisaarten todellisten asukkaiden elämäntarinat ja tiedot satunnaisista vierailijoista 1300-luvun kalastajamunkeista nykypäivän geokätköilijöihin tuovat tarinaan vahvan elämän maun.
31,95 €
Kirjailija Verronen, Maarit
ISBNP9789523550018
Tuotemuotonidottu
Vuosi2019

Entinen Rytikari
Kirjavaa sakkia ja tolkun työläisiä

Rytikari on pieni Perämeren saari. 1900-luvun alussa saarella laidunnetaan lehmiä, lohen ja silakan kalastajat pitävät sitä tukikohtanaan. Naapurisaarelle Veitsiluotoon rakennetaan vuonna 1921 saha, ja työvoimaa alkaa virrata seudulle eri puolelta Suomea. Rytikarin historia on alusta asti värikäs. Tämä teos kokoaa yhteen Rytikarin historiaa ja antaa rytikarilaisten kertoa muistojaan kotisaaresta. Lukijan silmien eteen vyöryy kavalkadi erilaisia ihmisiä: tolkun työläisiä, kausijätkiä ja tietysti tavallisia perheenisiä ja -äitejä lapsikatraineen. Asumismuotoina on mökkiröppänöitä, parakkeja, Iso-Jokisen vuokrahuoneita, jopa omakotitaloja. Kauppoja syntyy ja lakkaa, on suutareita, partureita, korjaamoja. Saarelle saadaan koulu, poliisi, apteekki ja työväentalo. Kulkuyhteydet ja terveydenhuolto paranevat. Rytikarin vaiheista löytyy aineksia vaikka dekkariin: pirtun trokausta, yöllisiä katoamisia, pakolaisia Venäjältä, tappeluita, jopa murhia. Talvi- ja jatkosodan aikana seudun elämää värittivät ruotsalaiset vapaaehtoiset ja saksalaiset sotilaat sekä Karjalan siirtolaiset. Sodan jälkeen olot vakiintuvat Suomessa, myös Rytikarissa rakennetaan uutta, liike-elämä vilkastuu ja monipuolistuu. Wendelinin kiinteistössä toimivat muun muassa rautakauppa, vaatemyymälä, kemikalio ja jopa Säästöpankki aloittaa 1959. Muoti saa Rytikarin tytöt pukeutumaan kellohameisiin, jumppereihin ja saumallisiin nylonsukkiin. Pojat hankkivat dongarit ja nylonpaidan ja Brylcreemin avulla taivuttavat voogun otsalle. Teoksen kirjoittaja, fil. maist. Pirjo Aho on asunut lapsuutensa Veitsiluodossa, käynyt kansakoulua Rytikarissa ja asunut nuorena Paavonkarissa.
43,95 €
Kirjailija Aho, Pirjo
ISBNP9789523154223
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Savusaunasta herraskartanoon

Arto Söderenan kirja kertoo nuoren pojan muistikuvia sota-ajalta ja lappilaisten yhdeksän kuukautta kestäneeltä evakkoreissulta Ruotsiin. Nuorukaiselle jokainen päivä on uusi seikkailu, josta on imettävä kaikki mahdollinen kokemus, minkä se tarjoaa. Evakkoon lähtiessä ei käynyt mielessä, että näkee ehkä viimeisen kerran rakkaan kotipaikkansa. Olo oli turvattu, lähtiväthän mukaan kaikki rakkaat läheiset vanhemmat ja sisaruksesi. Evakkoreissun jälkeen alkoi Lapissa ennen kokematon jälleenrakennuskausi ja siihen liittyvä asutustoiminta. Kymmenen vuotta sodan päättymisen jälkeen joutui kirjoittaja osaltaan kokemaan, minkälaista on rakentaa asutustila asumattomaan korpeen.
30,95 €
Kirjailija Söderena, Arto
ISBNP9789523154261
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Meghan
Prinsessa Hollywoodista

Elokuvatähdestä maailman median lemmikiksi. Mitä oikein tapahtui, kun Meghan Markle oli ensimmäisen kerran teellä kuningattaren luona? Millainen on tämä näyttelijä, joka rohkeni jättää elokuvauransa avioituakseen Englannin prinssi Harryn kanssa? Andrew Mortonin kirjassa Meghan, prinsessa Hollywoodista kurkistetaan iltapäiväteetuokion ja monen muun tapahtuman taakse Meghanin ja prinssi Harryn yhteisen matkan alkutaipaleella. Syntyjään kalifornialainen Meghan Markle (s. 1981) on avioerolapsi hänen vanhempansa erosivat kun Meghan oli 6-vuotias. Hänen äitinsä on sosiaalityöntekijä ja joogaohjaaja, isä tehnyt pitkän uran valaistusmestarina elokuva-alalla. Meghan, nykyisin Sussexin herttuatar, työskenteli aikaisemmin näyttelijänä Hollywoodissa ja esitti muun muassa draamasarjassa Pukumiehet roolihahmo Rachel Zanea. Prinssi Harry tapasi tämän keskiluokkaisen ja kerran jo eronneen näyttelijättären ystävänsä järjestämillä sokkotreffeillä. Ihastus oli molemminpuolista, ja julkisuudelta varjeltu seurustelu alkoi. Kihlausaika ei sujunut ongelmitta Meghanin oman perheen iskiessä säröjä morsiamen siloiseen julkisuuskuvaan, mutta kuninkaallisia häitä juhlittiin kuitenkin toukokuussa 2018 Windsorin linnassa koko maailman seuratessa loisteliaita menoja. Meghanista on povattu manttelinperijää koko maailman rakastamalle prinsessa Dianalle. Toisaalta häntä on veikattu laskelmoivaksi pyrkyriksi, kepeäksi Hollywood-tähdeksi, joka suunnitteli koko avioliiton etukäteen. Andrew Morton kertoo kirjassaan, miten Meghan pani uransa ystäviensä edelle ja teki kaikkensa luodakseen uusia suhteita ja verkostoja menestyäkseen elokuva-alalla. Morton paljastaa kirjassa myös intiimejä yksityiskohtia pariskunnan tarkoin salassa pidetyn seurustelun ajoilta. Andrew Morton on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut monia merkkihenkilöiden elämäkertoja. Hänen kirjansa Diana, hänen tarinansa, hänen elämänsä (WSOY) kohahdutti ilmestyessään koko maailmaa. Andrew Morton on kirjoittanut elämäkertateokset myös muiden muassa Tom Cruisesta, Monica Lewinskystä, Madonnasta ja Angelina Joliesta.
24,95 €
Kirjailija Morton, Andrew
ISBNP9789522915955
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Suomalainen mytologia

Mitä kaikkea muinaisten suomalaisten karhunpalvontaan liittyi? Millaisia syntymyyttejä kerrotaan suden, käärmeen ja tulen alkuperästä? Martti Haavion ensimmäistä kertaa vuonna 1967 ilmestynyt klassikkoteos Suomalainen mytologia kertoo elävästi pohjolan vanhoista jumalista ja muinaisten esivanhempiemme maailmankäsityksestä. Samalla avautuu myös kiinnostavia yhteyksiä suomalaisen muinaisuskon ja muiden vanhojen kulttuurien tarujen ja legendojen välillä. Voimakkaan vaikutuksensa takia teos on tärkeä osa suomalaisen mytologiantutkimuksen historiaa. Pitkän tauon jälkeen uudelleen ilmestyvä kirja tarjoaa kiehtovia lukuhetkiä jokaiselle muinaisuskosta ja uskontotieteestä kiinnostuneelle. Martti Haavio (1899-1973) oli kansanrunouden ja mytologian tutkija. Akateemisen uransa ohella Haavio julkaisi runoja kirjailijanimellä P. Mustapää. Suomalainen mytologia jäi hänen viimeiseksi tutkimuksekseen.
39,95 €
Kirjailija Haavio, Martti
ISBNP9789518580266
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Häirikkö Arkadianmäellä

Poliittisen komeetan paljastuskirja Omakohtainen kertomus Mikko Kärnän (s. 1980) erikoisesta tiestä politiikassa. Rajaupseerin tie vei Enontekiön kunnanjohtajaksi ja ensimmäisellä yrittämällä eduskuntaan - kunnes Paavo Väyrynen pudotti hänet. Keskustan kommandomies ja mediatykki riehuu sosiaalisessa mediassa, puolustaa Lappia ja Kainuuta sekä raivostuttaa vihreitä ja vasemmistoa. Kärnää joko rakastetaan tai vihataan. Lapin mies paljastaa nyt mitä politiikan kulisseissa tapahtuu. Kirjaan sisältyy lisäksi Kärnän visio politiikan ja keskustan tulevaisuudesta.
27,95 €
Kirjailija Kärnä, Mikko
ISBNP9789511335825
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019

Valon aika

Valistuksen vuosisata - 1700-luku - oli Euroopan kulttuurin loistoaika, jolloin saivat alkunsa monet vielä nykyäänkin vaikuttavat aatteet, keksinnöt ja uudistukset. Valistuksen keskus oli Pariisi akatemioineen, kahviloineen ja salonkeineen. Valon aika sisältää 20 henkilökuvaa tiedemiehistä, filosofeista ja muista valistuksen sanansaattajista sekä Ranskassa että Itämeren piirissä, etenkin Pariisin, Berliinin, Pietarin ja Upsalan tiedeakatemioissa. Mukana ovat valistuksen suurhahmojen Voltairen, Rousseaun ja Condorcet'n lisäksi esimerkiksi Katariina Suuren neuvonantajaksi ryhtynyt ensyklopedisti Diderot, kukkaiskuningas Carl von Linne, giljotiiniin päätynyt tähtitieteilijä Bailly ja ensimmäinen naispuolinen luonnontieteen uranuurtaja Emilie du Chatelet. FT, YTT Osmo Pekonen ja FT, TkT Johan Sten ovat molemmat väitelleet paitsi matematiikasta myös 1700-luvun tieteenhistoriasta.
32,95 €
Kirjailija Pekonen, Osmo ...
ISBNP9789518847000
Tuotemuotosidottu
Vuosi2019
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta