Your request is being processed.
Your request is being processed.

Historia, muistelmat, sotatalous

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Koiraakin kurjempi

32,95 €
Kirjailija Mingus, Charles
ISBNP9789527063620
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Wanted: El Chapo
Tositarina ajojahdista

Ennennäkemätön tositarina kahdeksanvuotisesta ajojahdista, joka päättyi El Chapon - maailman etsityimmän huumeparonin vangitsemiseen. El Chapo tuli maailmalle tunnetuksi vuonna 2015, jolloin hän pakeni vankilasta. Jokaisella sukupolvella on elämää suurempia rikollisia: Jesse James, Billy the Kid, John Dillinger, Al Capone. Jokaista lainkouraa vastustavan vastassa on myös liuta oikeuden puolustajia: Wyatt Earp, Patt Garrett, Eliot Ness. El Chapon vastassa oli entinen huumeosaston erikoisagentti Andrew Hogan. Vuonna 2006, vastavalmistunut Hogan suuntaa Arizonaan, jossa hän saa heti peitetehtäväkseen seurata Guzmania, Yhdysvaltain kansakunnan vihollista numero yksi. Kuusi vuotta myöhemmin Hogan löytää yhtäläisyyden elämänsä ja El Chapon elämän kanssa - he molemmat ovat pakkomielteisen kiinnostuneita yksityiskohdista. Hogan kuljettaa meidät mahdottomalta tuntuvaan ajojahtiin. Hoganilla on päämäärä saada El Chapo oikeuden eteen, vaikka se veisi hänet pahamaineisen El Chapon sisäpiiri työskentelevien ihmisten luo. Hogan johdattaa lukijan ennennäkemättömälle matkalle huumekartellin johtajan kiinnioton kulissien taakse.
24,95 €
Kirjailija Hogan, Andrew ...
ISBNP9789150936582
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

My Generation
Rocklegendan omaelämäkerta

Roger Daltreyn omaelämäkerta on mutkaton kuin Keith Richardsin muistelmat ja rehellinen kuin Springsteenin kirja. The Whon energisenä laulajana jo yli viisi vuosikymmentä tunnettu Daltrey on kirjoittanut kauan odotetun kirjan, jota ei ole tarkoitettu vain The Whon faneille vaan kaikille, jotka rakastavat rockia. Roger Daltrey syntyi keskelle sotaa maaliskuussa 1944 ja taisteli - kirjaimellisesti - tiensä läpi koulun ja köyhyyden. Daltrey perusti The Whon vuonna 1964 Yhdessä Pete Townshendin, John Entwistlen ja Keith Moonin kanssa. Bändi tuli kuuluisaksi kitaroiden murskaamisesta, nyrkkitappeluista ja tuhotuista hotellihuoneista, ja näistä tapahtumista Daltrey kertoo oman näkemyksensä humoristisella ja mukaansa tempaavalla tavallaan. Yhtä kiehtovia ovat Daltreyn rehelliset luonnehdinnat ihmissuhteista, jotka ovat muovanneet hänen uskomatonta elämäänsä ja uraansa. Erityisen valaisevia ovat Daltreyn katkeransuloiset muistot ystävyydestä Keith Moonin kanssa ja kuvaukset vuoristoratamaisesta suhteesta Pete Townshendiin, jonka tuloksena syntyi niin monia unohtumattomia hittejä, kuten My Generation, Substitute ja Pinball Wizard sekä hienot albumit Who's Next, Tommy ja Quadrophenia. Tämä kirja ei ole vain Roger Daltreyn oma tarina vaan yhtä aikaa herkkä ja ronski kuvaus yhdestä maailman suurimmista bändeistä.
29,95 €
Kirjailija Daltrey, Roger
ISBNP9789522796073
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Suomi - Neuvostoliitto
Daavid vs Goljat

Daavid vs Goljat kertoo pienen Suomen taistelusta suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan, niin talvi- kuin jatkosodassa. Kirja on mahtava yhteenveto Suomen käymistä sodista 1939-1944. Se kuuluu jokaiseen suomalaiseen itsenäiseen kotiin. Suomen käymä talvisota Neuvostoliittoa vastaan oli kamppailu, jota koko maailma seurasi henkeään pidä-tellen. Käytännöllisesti katsoen maamme taisteli lähes paljain käsin ilman sanottavaa ulkopuolista apua. Silti pärjättiin. Vihollisen hyökkäysvaunuja tuhottiin suuria määriä pelkillä polttopulloilla tai työntämällä puurunko-ja telaketjujen väliin. Kokonaisia vihollisdivisioonia tuhottiin, ja sotasaaliilla täydennettiin melkoisesti omia, kovin vähäisiksi käyneitä varastoja. Yksi mies ampui suojeluskuntakiväärillään lähes pataljoonan verran puna-armeijan sotilaita. Kirjassa esitellään tunnettuja taistelupaikkoja, talvisodan sankareita, voimasuhteet ennen sotaa ja sen jälkeen, samoin aseistus, myös tappiot niin Neuvostoliiton kuin Suomen puolella. Teoksessa käsitellään myös ns. välirauha. Molotov kiristeli hampaitaan, hän olisi halunnut uuden sodan Suomea vastaan, mutta Hitler ei antanut suostumusta, koska suunnitteli jo itse hyökkäystä Neuvostoliittoon. Jatkosodassa otettiin takaisin talvisodassa menetetyt alueet. Samoin kuin talvisodan osiossa myös jatkosodassa esitellään kuuluisia taistelupaikkoja, tunnettuja sotilaita rivimiehistä kenraaleihin, esitellään voimasuhteet, jotka nyt olivat toista kuin talvisodassa, samoin aseistus kummallakin puolella ja aseveljeys saksalaisten kanssa.
39,95 €
Kirjailija Porvali, Seppo
ISBNP9789523216273
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Eeva Lennon, Lontoo

Eeva Karikoski syntyi oman aikansa julkkisperheeseen. Äiti oli Mika Waltarin pään sekoittanut kaunotar, isä Mannerheimin alaisuudessa Mikkelin päämajassa työskennellyt upseeri, sittemmin Suomen Työnantajaliiton toimitusjohtaja. Pikku-Eevan kodissa keskusteltiin usein tuolloisista merkkihenkilöistä, ja omakohtaisesti Eeva tutustui jo koulu- ja opiskeluaikoinaan moniin valtakunnan tuleviin nimimiehiin ja -naisiin: Claes Anderssoniin, Pentti Saarikoskeen, Matti Klingeen, Jaakko Pakkasvirtaan, Elina Haavio-Mannilaan, Katariina Eskolaan. Näyttelijä Elina Salosta tuli Eevan hyvä ystävä loppuelämäksi. Läheiseksi tuli myös feminismi, johon Eeva suhtautui intohimoisesti ja antaumuksella. Opiskelu vei Eevan Pariisiin, missä hän tapasi tulevan miehensä Peter Lennonin. Pariisin-vuosina hänen tuttavapiiriinsä kuuluvat myös mm. Samuel Beckett, Pentti Holappa ja Kalevi ja Irene Sorsa. Päivänpolitiikka tuli tutuksi Eevalle, sillä hän oli alkanut tehdä juttuja Yleisradiolle, mutta siirtyi pian Uuden Suomen kirjeenvaihtajaksi, kunnes palasi Yleisradion leipiin muutettuaan Lontooseen. Öljykriisi ja Irlannin kriisi, jättiläisinflaatio ja muut 1900-luvun jälkipuoliskon melskeet, kuninkaallisten kuulumiset, poliittiset ikonit Harold Wilsonista Margaret Thatcheriin - kaikesta tuosta kuultiin koti-Suomessa, luotettavana kertojana "Eeva Lennon, Lontoo". Eeva Lennonin uskomaton elämä - kokonainen aikakausi poliittista ja henkilökohtaista historiaa - avautuu lukijalle hämmästyttävänä, kiehtovana ja joskus hilpeyttä herättävänä, niin kuin vain Eeva Lennon sen itse osaa kuvata.
24,95 €
Kirjailija Lennon, Eeva
ISBNP9789512363162
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Ukrainan murrosajoilta
Kuusi kuukautta lähetystön päällikkönä Kievissä

Herman Gummerus (1877-1948) toimi Suomen asiainhoitajana Kiovassa 1918-1919 Ukrainan lyhyen itsenäisyyden ajan. Ukrainan murrosajoilta - Kuusi kuukautta lähetystön päällikkönä Kievissä julkaistiin ensimmäisen kerran 1931. Gummerus toimi Suomen itsenäisyyttä ajavana aktivistina ja oli Venäjästä eroon halunneiden vähemmistökansojen yhteistoimintamies. Suomen itsenäistyttyä hän oli vt. lähetysneuvos Tukholmassa, mistä hänet määrättiin Kiovaan ja sieltä edelleen Roomaan.. Diplomaatin uran jälkeen Gummerus palasi 1926 opettajaksi ja tutkijaksi. Hän oli 1900-luvun alussa merkittävä antiikin Rooman talous- ja sosiaalihistorian tutkija. Sittemmin hän toimi Helsingin yliopistossa historian professorina. "Me suomalaiset tulemme iloitsemaan Ukrainan kansan vapauspyrintöjen onnistumisesta, joka niin suuresti on oman maamme etujen mukaista. Kun Ukrainan vapauden hetki kerran koittaa, kun vieraiden muodostama Harkovin punainen hallitus saa väistyä kansan vapaan tahdon Dnieprin rannoille vanhaan pääkaupunkiin pystyttämän kansallisen hallituksen tieltä, silloin on osoittautuva todeksi, etteivät kuluneiden vuosien ponnistukset ystävällisen yhteisymmärryksen rakentamiseksi Suomen ja Bogdan Chmelnickin, Mazeppan ja Shevtshenkon maan välille ole menneet hukkaan."
40,95 €
Kirjailija Gummerus, Herman
ISBNP9789518580402
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

7 veljestä
20 vuotta Rähinää

Rähinä-jengistä hittitehtaaksi. Elastinen, Iso-H, Asa, Uniikki, Tasis, Andu ja Jussi Valuutta. Kirja Suomen tunnetuimmasta hiphop-jengistä Rähinästä ja sen alkuperäisistä jäsenistä.Kirjassa kerrotaan, kuinka jengin jäsenten yhtyeiden, Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön, avulla vakavasti otettava suomenkielinen räp-musiikki sai alkunsa ja juurtui pysyväksi osaksi suomalaista nuoriso- ja popkulttuuria. Ja kuinka rähinäläisten ponnisteluista syntyi levy-yhtiö Rähinä Records ja sitä myötä suomalaiseen musiikkibisnekseen ennennäkemätön, sissi-henkinen hiphop-yrittäjyys.
29,95 €
Kirjailija Aaltonen, Mikko
ISBNP9789511319702
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Only in Finland
Suomalaisen järjenkäytön tähtihetkiä

Räjähtikö Viipurin linnan tornissa? Miksi Sex Pistolsia ei päästetty Suomeen? Muistatko Tampereen kadonneen kaupunginjohtajan? Suomalainen järjenkäyttö on maailman huippua. Pienet ja suuret hankkeet, joihin suomalaiset ovat ryhtyneet, ovat tuntuneet erinomaisilta ajatuksilta sillä hetkellä. Ja millaisia älynväläyksiä olemmekaan saaneet kokea! Noitavainoja, häsyjouluja, teorioita Suomen egyptiläisestä muinaisuudesta, videolakeja ja elämäntapaintiaaneja. Only in Finland on älyttömyyksien Suomen historia keskiajan hämäristä 2010-luvulle. Se kertoo historiallisista sattumuksista, hankkeista ja projekteista, jotka eivät menneet niin sanotusti putkeen. Teos valaa uskoa siihen, että suomalainen konstailematon tapa käyttää järkeä voi hyvin niin nyt kuin myös tulevaisuudessa.
24,95 €
Kirjailija Sisättö, Vesa
ISBNP9789522229564
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Jääkärit 1918
Valkoisen armeijan sotilasjohtajat

Jääkärit 1918 on kuvaus johtajuudesta ja suomalaisen sotilasjohtamisen muotoutumisesta itsenäisyytemme alkuhetkillä. Jarkko Kempin ja Jukka I. Mattilan teos kertoo Saksassa vuosina 1915-1918 Jääkäripataljoona 27:ssä koulutettujen jääkärien sijoittumisesta valkoisen armeijan päällystötehtäviin. Teos luo kuvan käytännön rintamajohtajista, jotka sovelsivat saamaansa koulutusta sisällissodan alkeellisissa oloissa. Kuvaavien esimerkkien ja muistelmien kautta kirja kertoo, miten sotaa johdettiin ja kuinka yksittäiset jääkärijohtajat hyödynsivät sodan aikana enemmän luontaisia kykyjään ja tervettä järkeä kuin Saksassa saatuja sotilasoppeja. Suurin osa jääkäreistä sai Saksassa sotilaan peruskoulutuksen, mutta joutui Suomessa ottamaan vastuulleen komppanianpäällikön ja vastaavan tason vaativampia johtajatehtäviä, joihin heillä ei ollut tarvittavaa koulutusta. Jääkäriliikkeen ja jääkäreiden historiaa on tutkittu ja esitetty monista näkökulmista, mutta jääkärien johtamisosaamisen kehittyminen ja johtamistoiminnan merkitys joukkojen koulutuksessa ja sisällissodan taisteluissa on jäänyt katveeseen.
27,95 €
Kirjailija Kemppi, Jarkko ...
ISBNP9789522229496
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Wiurilan Anna Lisa
Arkea ja juhlaa Armfeltien kotikartanossa

Kartanoelämää ennen ja nyt Maamme merkittävimpiin kuuluvan kartanon kohtalo on ollut vuosikymmenet yhden naisen käsissä. Wiurilan kartano on yksi Salon Halikon kolmesta keskiaikaisesta kartanosta. Näitä kartanoita, Joensuuta, Wiurilaa ja Vuorentakaa, on 1700-luvun lopulta yhdistänyt kreivillinen Armfeltin suku. Wiurila kuuluu yhä suvulle. Kartano on aina määrittänyt Anna Lisan eli Anna Louise Standertskjöld-Brüninghausin (s. 1930) elämää. Anna Lisa vietti lapsuutensa isovanhempiensa luona Wiurilassa, ja 21-vuotiaana hän otti haltuunsa tilan maatalouden. Hyväosainen lapsuus muuttui maatilan arkiseen hoitoon, taisteluun merkittävän kotikartanon jatkumosta ja tulevaisuudesta. Saksalaisen miehen kanssa solmittu avioliitto toi myös haasteita sodanjälkeisessä Suomessa. Elämä Wiurilan kartanossa on vuosien varrella mullistunut täysin: vuosisadan vaihteen omavarainen tila on muuttunut maatalouden harjoittajasta kukoistavaksi monitoimiyritykseksi golfratoineen, ravintoloineen, hevostalleineen ja museoineen. Kuka Wiurilan voimanainen pohjimmiltaan on? Wiurilan Anna Lisan tarina kertoo, miten paljon työllä ja intohimolla voi saada aikaan. Pia Maria Montonen on koulutukseltaan ekonomi ja taidehistorioitsija. Hän on työskennellyt pitkään median parissa niin radiossa, televisiossa kuin aikakauslehdistössä, mm. päätoimittajana Glorian Antiikki -lehdessä. Viimeisimmät vuodet Montonen on toiminut vapaana kirjailijana ja kirjoittanut mm. teokset Rakkaudesta vanhaan taloon (2013), Valtakunnan miniä - Brita Kekkonen (2014) ja Rakkaudesta vanhaan asuntoon (2015).
34,95 €
Kirjailija Montonen, Pia Maria
ISBNP9789513195076
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->