Your request is being processed.
Your request is being processed.

Historia, muistelmat, sotatalous

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Romanovit
1613-1918

"Romanovit on ylivertaista eeppistä historiaa - Siihen verrattuna Game of Thrones on kuin teekutsut pappilan puutarhassa" Antony Beevor Miten verisesti keskenään riitelevä suku onnistui saamaan Venäjän otteeseensa ja rakentamaan maailman loistavimman dynastian - ja miten he tuhosivat sen? Kun Romanovit nousivat osin sattuman kautta Venäjän valtaistuimelle, maa oli sotien ja nälänhädän raunioittama. Vähitellen suku sai sekasortoisesta maasta rautaisen otteen ja ryhtyi laajentamaan alueitaan. Tuloksena oli valtakunta, jota mikään mahti ei voinut kaataa - paitsi Romanovit itse. Kun hallitsijasuku romahti, myös Suomelle avautui mahdollisuus itsenäistyä. Millaisia ihmisiä olivat yhdeksäntoista Romanov-suvun hallitsijaa ja heidän lähipiirinsä? Entä elääkö Romanovien henkinen perintö uutta kukoistuskauttaan nyky-Venäjän johdossa?
28,95 €
Kirjailija Montefiore, Simon Sebag
ISBNP9789510438800
Tuotemuotonidottu
Vuosi2019

Sata vuotta suomalaista tiedustelua

Itsenäisen Suomen sotilastiedustelun synnystä on tullut kuluneeksi sata vuotta. Sotilastiedustelua on käsitelty monissa tutkimuksissa ja kirjoituksissa, mutta tiedustelutoimiala ei ole julkaissut mitään omista vaiheistaan. Liika avoimuus olisi voinut jopa vaarantaa valtakunnan turvallisuuden. Sotilastiedustelua verhoaakin usein salaperäisyyden viitta ja agenttielokuvien luomat mielikuvat. Tiedustelun perustoimintaperiaatteet tai keskeisimmät käsitteetkään eivät ole suuren yleisön tiedossa tai selvitettävissä. Tätä puutetta käsillä oleva kirja pyrkii paikkaamaan. Teos tarjoaa mielenkiintoisia välähdyksiä Suomen tiedustelun historiasta jääkäreistä kaukopartioihin ja Äänislinnan tiedustelijainkouluun sekä radiotiedustelusta kylmän sodan vastatiedustelutoimintaan ja miehittämättömiin lennokeihin.
32,95 €
ISBNP9789523004863
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Suomenlahden saaristo 1880- ja 2010-luvun merikartoin

Näyttävä lahjakirja esittelee Suomenlahden saariston 1880-luvulla ja 2010-luvulla laadituilla merikartoilla. Kirjan sivuilla voi tarkastella vierekkäin saman alueen uusia ja vanhoja karttoja.  Kirja on suunnattu veneilijöille ja purjehtijoille, Suomenlahden rannikolla ja saaristossa asuville ja mökkeileville, sukututkijoille, kotiseutuhistoriaa harrastaville...  Kartaston historialliset kartat ovat uusintapainoksia K.F. Ekebomin 1800 - 1886 julkaisemasta ensimmäisestä Suomen etelärannikon kattavasta merikarttasarjasta.  Kartastossa esiteltävät nykyaikaiset kartat ovat Liikenneviraston 2010-luvulla julkaisemaa merikarttaaineistoa, joka vastaa ulkoasultaan ns. virallisia merikarttoja.  Karttojen lisäksi kirjassa on tiivis esitys 1800-luvun merenkartoitus- ja syvyysmittausmenetelmistä sekä merikarttojen piirtämisestä.  Vanhat 1800-luvulla piirretyt majakka- ja merimaisemapiirrokset täydentävät kerrontaa.
32,95 €
Kirjailija Strang, Jan ...
ISBNP9789522665553
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Meidän Kallio
Ei päivää ilman Elantoa

1940-70-lukujen Kallio oli erityislaatuinen mesta. Se piti sisällään kaiken, mitä sen ajan lapset kaipasivat ja osasivat vaatia. Meidän Kallio -kirjaan on kerätty tarinoita ja valokuvia noin sadalta kalliolaiselta. Tarinat keskittyvät Elannon henkilökunnan suurimpiin asuintaloihin osoitteissa Viides linja 4 ja Neljäs linja 3-5, joissa oli yhteensä 285 asuntoa. Isoilla piha-alueilla oli loistavat leikkimahdollisuudet, unohtamatta "Rauskia" eli vuoden 1944 pommituksissa tuhoutunutta rauniotonttia Hämeentien ja Neljännen linjan kulmauksessa. Mestoilla sijaitsivat myös Elannon autohallit ja korjaamot, vulkaamo ja sepän paja, Apinatalo ja Vihris sekä elokuvateatteri Arina.
27,95 €
ISBNP9789523510708
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Koirien maailmanhistoria

Miksi monien uskontojen piirissä on suhtauduttu koiriin väheksyvästi? Miten koirat osoittautuivat elintärkeiksi maailmansodissa? Kuinka moni tähtikuvio on nimetty koiran mukaan? Mitä tekivät parantajakoirat? Koirien maailmanhistoria kertoo tarinan koiran ja ihmisen pitkästä yhteisestä menneisyydestä. Jo esihistorialliselta ajalta alkanut ihmisten ja koirien liitto jatkuu edelleen, ja monessa asiassa emme tulisi lainkaan toimeen ilman nelijalkaisia ystäviämme. Teoksessa juoksutetaan esiin myös lauma koirakuuluisuuksia: Punaisen Paronin Moritz, Tristanin Isoldelle rakkautensa merkiksi lahjoittama Äkä-Hammas, Isaac Newtonin painovoimateorian polttanut Diamond, avaruuden valloittanut Laika sekä moni muu haukkuja.
18,95 €
Kirjailija Pietiläinen, Petri
ISBNP9789522228680
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kissojen maailmanhistoria

Kissasta on tullut 2000-luvun suosituin lemmikkieläin. Tie rakastetuksi lemmikiksi on ollut pitkä ja mutkainen. Kissojen maailmanhistoria paljastaa syyt sekä kissavihaan että kissarakkauteen. Miten afrikanvillikissasta tuli sylissä kehräävä kotikissa? Historiansa aikana kissat on liitetty yön jumalattariin, niitä on vainottu ja hyödynnetty viljavarastojen vartijoina. Monista on tullut lopulta maailmankuuluja. Kissan osa ihmisen kumppanina on ollut vuosituhansien aikana vaihteleva ja koskettavakin. Kissa ei ole kuitenkaan koskaan menettänyt itsenäistä ja salaperäistä luonnettaan. Filosofian lisensiaatti ja palkittu tietokirjailija Petri Pietiläinen on kirjoittanut teokset Koirien maailmanhistoria (2013) ja Koirien Suomi (2014). Pietiläinen tunnustautuu kissaihmiseksi.
18,95 €
Kirjailija Pietiläinen, Petri
ISBNP9789522228697
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Väkivaltatoimisto Sofiankatu 4A
Väkivaltatutkijan muistelmia

"Mene sinä Keiski väkivaltatoimistoon, koska olet isompi." Näillä sanoilla alkoi Ilpo Keiskin poliisinura Helsingissä vuonna 1975. Kannuksesta kotoisin oleva Keiski tavastui nopeasti stadin kuvioihin ja työskentelikin Helsingissä 15 vuotta. Muistelmissaan hän kuvaa väkivaltatoimiston työskentelyä, tutkimusmenetelmiä ja työtovereitaan. Kirja antaa hyvän kuvan poliisin arjesta, jossa mikään päivä ei ole toisensa kaltainen. Mukaan mahtuvat niin ETYK kuin yleisrheilun MM-kisatkin ja monta valtiovierailua, joita Keiski oli mukana turvaamassa. Osansa saavat tietenkin erikoiset rikokset ja sattumukset, joita pitkälle virkauralle mahtui paljon - mikään inhimillinen ei jää poliisille vieraaksi.
29,95 €
Kirjailija Keiski, Ilpo
ISBNP9789523154230
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

From Lion to Blue Cross
History and Flags of Finland

37,95 €
Kirjailija Kiljunen, Kimmo
ISBNP9789523510951
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Pellavaliina
Tampellan damasti 1859-1977

Tampellan tehtaat tuottivat oman lukunsa suomalaiseen tekstiilihistoriaan. Hienot damastit kulkevat suvuissa perintönä edelleen. Klassikkoruusut ja unholaan jääneet mallit esitellään upeassa kirjassa kuvin ja sanoin. Tampereen museo yhteistyökumppani.
39,95 €
Kirjailija Fernström, Päivi ...
ISBNP9789523011434
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Minun tarinani

Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen intiimit, vaikuttavat ja inspiroivat muistelmat. Vaikutusvaltansa ja saavutustensa johdosta Michelle Obamasta on tullut yksi aikamme ikonisimmista naisista. Yhdysvaltain presidentin puolisona - ensimmäisenä afroamerikkalaisena - hän kehitti Valkoista taloa aiempaa lämminhenkisemmäksi ja tasapuolisemmaksi paikaksi ja puhui vahvasti myös naisten ja tyttöjen puolesta. Pohdiskelevissa ja kiehtovissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä ja kertoo kehityksestään: lapsuudesta Chicagon eteläosassa, työskentelystään johtotehtävissä ja tasapainoilusta äitiyden ja työn asettamien vaatimusten välillä sekä vuosista maailman kuuluisimmassa talossa.
24,95 €
Kirjailija Obama, Michelle
ISBNP9789511321224
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->