Your request is being processed.
Your request is being processed.

Matkat

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Dammen brister

Det här är Svenskfinlands egen #metoo-bok, med samlade vittnesmål om sexuella trakasserier, samt berättelsen om hur Dammen brister-kampanjen kom till. Den 22 november 2017 startas en hemlig grupp för finlandssvenska kvinnor på Facebook, som ett led i den globala #metoo-rörelsen. På några få dagar har gruppen över 20 000 medlemmar. Vittnesmålen om sexuella trakasserier strömmar in. En vecka senare släpps ett upprop under rubriken #Dammenbrister. Nu, exakt ett år senare, fortsätter diskussionen i form av en bok. För kampen mot sexualiserat våld är inte över. Administratörsgruppen som fick till stånd Dammenbrister-kampanjen återskapar och analyserar här händelseförloppet som ledde till att tusentals kvinnor blev en del av den globala rörelsen #metoo. Framför allt innehåller boken vittnesmål från personer som valt att dela sina erfarenheter av sexuellt våld i Svenskfinland, i hopp om att vi aldrig tystnar igen. Boken om #dammenbrister är ett statement, ett manifest och ett vapen. Den är obligatorisk läsning som skapar debatt och gör skillnad, men också en berättelse om systerskap och om att göra politik tillsammans.
24,95 €
ISBNP9789523331389
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Kalifornia
Tripsteri matkaopas

Kalifornia on kaupunkikulttuurin ja ainutlaatuisten luontokohteiden vaikuttava yhdistelmä. Tripsteri Kalifornia auttaa kokemaan Kalifornian parhaat palat. Opas keskittyy alueen suosituimpiin kaupunkikohteisiin, San Franciscoon ja Los Angelesiin, mutta myös osavaltion hätkähdyttäviin aavikko- ja rantakohteisiin. Oppaan avulla löydät parhaat lähiruokaravintolat, viinibaarit ja designkaupat sekä ymmärrät Kalifornian rikasta ruokakulttuuria. Kirja tarjoaa vinkkejä niin reppureissaajille kuin lapsiperheille. Oppaan luettuasi tiedät, onko Kalifornia yhä hippihenkinen, missä The Doors soitti ensimmäisen keikkansa ja kuinka viettää vapaa-aikaa kuin kalifornialainen. Lisäksi opit suunnittelemaan roadtripin, bongaamaan Hollywoodin kiintoisimmat kohteet ja varaamaan liput baseball-otteluun tai viinitilakierrokselle.
14,95 €
Kirjailija Kemppi, Reetta ...
ISBNP9789523217096
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Tampere Orivesi retkeilykartta 1:25 000

18,95 €
ISBNP9789188779021
Tuotemuototaitettu
Vuosi2018

Autoilijan Tiekartta Suomi 2019, 1:800 000

12,95 €
ISBNP9789522665539
Tuotemuototaitettu
Vuosi2018

Autoilijan tiekartta 2019 myyntipakkaus (15 kpl) 1:800 000

Luotettava suomalainen. Ajankohtaiset tie- ja kuntamuutokset päivitetty kartalle. Monikielinen: suomi, ruotsi, englanti, saksa, venäjä. Laminoitu kartonkikansi. Kannen kääntöpuoli toimii kansainvälisenä kieliversiona.
199,95 €
ISBNP6430059981434
Tuotemuotomuu
Vuosi2018

Satunnaisesti Suomessa

Kalevalaseuran 97. vuosikirja Satunnaisesti Suomessa tarkastelee Suomeen sattumalta saapuneita ja tänne tilapäisesti jääneitä ihmisiä ja ilmiöitä. Satunnaisia kulttuurisia kohtaamisia tapahtuu kaiken aikaa ja kaikkialla, keskellä arkea. Kulttuurisen kohtaamisen vaikeus ja viehätys piilee siinä, että vieraan kohtaaminen on kulttuurisidonnaista: maailmassa ei ole olemassa yhtä hyväksi katsottua tapaa kohdata vieras ihminen tai ilmiö. Teoksen artikkelit käsittelevät erilaisuutta ja toisenlaisuutta Suomessa mutta myös sattumalta maahamme tulleiden henkilöiden kokemuksia ja tulkintoja Suomesta ja suomalaisuudesta. Taustoiltaan, kieleltään ja kulttuuriltaan erilaisten ihmisten kohtaaminen on aina haasteellista. Hankauskohtia aiheuttavat erilaiset käsitykset ja kokemukset maailmasta, hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä, rumasta ja kauniista. Eri kulttuureista lähtöisin olevien ihmisten ja ilmiöiden samanaikainen läsnäolo luo muutostarpeita ja vaatii uusia toimintamalleja miltei kaikilla elämän alueilla.
55,95 €
Kirjailija Lamberg, Marko ...
ISBNP9789518580051
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Känslornas svall
Månadsbok om året då det politiska blev personligt

"Vandrar hem i morkbla skymning mellan vaxande snodrivor. Krakor, bussar som stannar och stockas, manskor som maste passera varandra ovanligt nara pa de smala upptram pade gangarna. Det kanns som om de forstulet utbytta blickarna sager: Vi vet. Trump vann." Här behandlas ett år som skakade världen. Anna Rotkirch fick impulsen att fora manadsbok under tiden efter Donald Trumps seger. Liksom manga andra reagerade hon kanslomassigt. Varldspolitiken klev in i vardagen, vanskaperna och arbetet pa ett nytt satt. Istallet for den klassiska feministiska principen "det personliga ar politiskt", blev det politiska nu personligt. Har behandlas ett ar, fran november 2016 till oktober 2017. Manad for manad varvar Rotkirch det lilla och det stora i en impressionistisk dagbok. Det kan handla om Sipilas regering och flyktingarnas ratt till familjeaterforening, om britternas reaktioner for och emot Brexit, om Rysslands hardnande samhallsklimat och om Emanuel Macrons ovantade seger i Frankrike. Men aven om det mest personliga: fragan om hur kvinnors aldrande far synas, en professionell kris, ett barns skadade ben, vanskap. Kanslornas svall ar ett tidsdokument, ett stycke liv och en kartlaggning av vad som sker nar kanslor sa starkt bryter in i politiken. Hur marks hotet mot demokratin i vardagen, kan satir och sagor fungera som moraliska kompasser, vem ar radd for sociala medier? Med forskarens nyfikna men sakliga blick och skarpa penna forsoker Rotkirch forsta, dokumentera och ifragasatta vad hon sjalv och manniskor i hennes omgivning kande under detta omtumlande år.
28,95 €
Kirjailija Rotkirch, Anna
ISBNP9789523331396
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Riku ja Tunna - Selviytymisopas
Maailma muuttuu, näin jäät henkiin

Riku ja Tunna antavat äänen muutokselle! Opas niille, jotka haluavat pelastaa maailman ja jäädä muutoksessa henkiin. Elämme ennennäkemättömän murroksen kourissa. Internet, väestönkasvu ja luonnonvarojen liikakulutus ravistelevat elämän ja ympäristön perustuksia. Miten maailma voitaisiin pelastaa? Onko syötävä ituja ja sirkkoja? Riittääkö katumaasturin vaihtaminen hybridiin vai kelpaako ilmastonystävälle vain munamankeli? Saako enää asua missä vain haluaa? Vai saammeko sittenkin lekotella hammockissa caipirinha kädessä ja tarkkailla ahterimme hiljaista leviämistä sillä aikaa, kun robotit ja tietokoneet hoitavat homman kotiin? Selviytymisopas antaa konkreettista tulitukea seikkailijalle, joka haluaa selviytyä tulevaisuudesta hengissä, voittajana. Kirja sukeltaa syvälle mm. internetiin, populismiin, seksiin, robotisaatioon, aineettoman omaisuuden ja ruuan tulevaisuuteen, sekä tietenkin alati muuttuvaan suomalaisuuteen. Väärää tietoa ja valheita vastaan ei ole palomuuria, uutta päivitystä tai salasanaa. Vain kriittinen ajattelu on tiedon turva. Selviytymisopas on definitiivinen paketti tietoa, ajatuksia ja toimintaa. Kansainväliset seikkailijat Riku Rantala ja Tunna Milonoff keskustelevat eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja etsivät keinoja maailman pelastamiseen. Selviytymisopas tarjoaa helppoja arjen ratkaisuja, nakerreltavaa eettiselle mielelle ja tositoimia militantimmille maailmanpelastajille.
19,95 €
Kirjailija Milonoff, Tuomas ...
ISBNP9789510434635
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Venäjä vailla tulevaisuutta
Totalitarismin paluu

Vuoden tietokirja Yhdysvalloissa: National Book Award 2017 -voittaja Venäjä vailla tulevaisuutta on palkitun reportterin ja Putinin elämäkerran kirjoittajan voimakas, ajankohtainen ja varoittava tarina siitä, miten Venäjä taipui yhden sukupolven aikana uudenlaisen yksinvaltiuden alle. Teos on kokeneen journalistin tekemä tietokirja, mutta se on kirjoitettu kertomakirjallisuuden keinoin, vahvasti eläytyen ja kirjailijan omien muistikuvien värittämänä. Masha Gessen kirjoittaa synnyinmaansa petetyistä toiveista ja Neuvostoliiton myrkyllisestä perinnöstä seitsemän keskushenkilön kautta. Osa heistä pystyy ikänsä ja asemansa puolesta analysoimaan Venäjän siirtymistä kommunismista Putinin järjestelmään. Toiset ovat uuden Venäjän lapsia ja tuntevat muutokset nahoissaan: yhden isä on murhattu, toinen kamppailee poliittista sortoa vastaan. Gessenin lähestymistapaa on verrattu Tolstoihin. Vuosikymmenten historia piirtyy esiin runsaan henkilögallerian kokemusten kautta, ja Gessenin taustan ansiosta ilmapiirin ja ihmisten kuvaus tuntuu omakohtaiselta silloinkin, kun kirjailija ei ole itse ole ollut paikalla. Venäjä vailla tulevaisuutta on kertomus toivosta, joka kuoli. Hetken optimismin ja lyhyen demokraattisen kauden jälkeen maa liukui kohti totalitarismia, ja viimeisten vuosien kehitys on ollut yhä masentavampaa. "Tunne, että ihmisillä ei ole kontrollia omasta elämästään, on tärkeää totalitaarisen alamaisen luomiselle. He ilmaisevat tätä lauseella budustsego njet, tulevaisuutta ei ole." Homo sovieticus, eristyvä, auktoriteetteja rakastavasta neuvostoihminen oli jo katoamassa. Sittemmin on nähty, että homo sovieticus elää ja voi hyvin. Putinin aikana suurin osa venäläisistä ei janoa vapautta eikä länsimaista elämää. Teos osoittaa, miten vanha Venäjän järjestelmä tekee esteettömän paluun karmean ja ilmeisen väistämättömän mafiavaltion muodossa. Masha Gessen on New Yorker -lehden toimittaja ja kirjailija. Hänen edellinen teoksensa Kasvoton mies (Otava) ilmestyi 2012. Gessen on palkittu mm. Guggenheim Fellowship- ja Carnegie Fellowship -tunnustuksilla. Gessen on syntynyt Moskovassa juutalaisille vanhemmille. Hän muutti perheineen Yhdysvaltoihin teini-ikäisenä, palasi takaisin Moskovaan aikuisena ja työskenteli siellä toimittajana yli 20 vuotta. Jouduttuaan Putinin vainoamaksi Gessen palasi pysyvästi Yhdysvaltoihin vuonna 2013. Hänellä on sekä Venäjän että USA:n kansalaisuus, ja hän opettaa Amherst Collegessa ja asuu New Yorkissa.
29,95 €
Kirjailija Gessen, Masha
ISBNP9789522915375
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Ihmeellinen matkakirja

Mikä on ihme? Tapahtuuko ihmeitä ylipäätään? Luterilainen ihme on pussin pohjalle unohtunut karkki, joka löytyy hädän hetkellä. Ihmiset, jotka matkustavat ihmeitä tekeviin paikkoihin, toivovat niiltä enemmän. Ihmeellinen matkakirja kuljettaa lukijaa ympäri Eurooppaa ihmeiden perässä. Matka suuntautuu niin Ranskan Lourdesiin ja Portugalin Fatimaan kuin Pyhtitsan luostariin ja Uspenskin katedraaliin. Ihmeitätekevien ikonien, patsaiden ja paikkojen tarinat yllättävät matkaajan, ja käsitys ihmeistä kirkastuu. Lukijalle välittyy myös matkanteon vaiva ja ihanuus, saattaapa jokin pyhä paikka alkaa vetää luokseen vastaansanomattomalla tavalla.
26,95 €
Kirjailija Kariranta, Kaisa
ISBNP9789522889423
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta