Your request is being processed.
Your request is being processed.

Muut tietokirjat

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Ja sydämeni, minun (työnimi)

Ensimmäisenä päivänä tammikuuta 2015 kustantaja ja elokuvakriitikko Sara Ehnholm Hielm muutti Italiaan perheensä kanssa. Vuosi Roomassa oli varattu kirjoittamiselle, oman kirjan tekemiselle. Esseissään Ehnholm Hielm näyttää meille avoimesti kirjoitusprosessin mahdottomuuden ja nautinnon. Näyttämönä Rooma on sekä unelma että kadotus, kuin aurinko ja lämpö tuhoaisivat haaveen kirjoittamisesta. Ainutlaatuisella tavalla avoimet ja paljaat esseet alkavat kiertyä arjen ja Roomassa luettujen kirjojen teemoihin. Uppoutumisesta kirjoihin tulee tauko omaan kirjoittamiseen mutta myös kirjoittamisen lähtökohta, nautinto. Keskiössä ovat muun muassa Elena Ferranten Napoli-sarja ja Karl Ove Knausgårdin kirjat, Chris Kraus ja Lena Andersson. Nerokkaasti Ehnholm Hielm kutoo esseisiinsä kirjallisuudesta kuvan kulttuurialalla työskentelevän naisen elämästä: kuohuista kustannusmaailmassa, työstä kirjailijoiden kanssa, neljän tyttären äitinä olemisesta ja ennen kaikkea halusta, halusta elää ja kirjoittaa. Ja sydän oli minun on henkilökohtainen esseekirja siitä, millaista on elää kirjoittaen ja millaista on kirjoittaa jotta tuntisi elävänsä. Se on kertomus yrityksestä toteuttaa unelma, päästä vihdoin sanomaan kaikki se, mitä on tuntenut syvällä sydämessään.
34,95 €
Kirjailija Hielm, Sara Ehnholm
ISBNP9789518519013
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kirjallisuus nykykapitalismissa
Suomalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin näkökulma

Kirjallisuus nykykapitalismissa tarkastelee yhteiskunnan markkinallistumista ja talouden globalisoitumista suomalaisen kirjallisuuden näkökulmasta. Kapitalismin toimintakäytännöt ovat levinneet perinteisen talouden ulkopuolelle ja voimistaneet otettaan esimerkiksi työelämän, median ja kulttuurituotannon alueilla. Miten kirjallisuus on arvioinut asiaa? Entä miten tuo kehitys on muokannut kirjallisuusinstituutiotamme? Teos pohtii niin kirjallisuuden julkaisuympäristöä kuin suomalaisen kirjallisuuden, teatterin ja elokuvan kriittisiä esityksiä nyky-yhteiskunnasta. Artikkelien kirjoittajat työskentelevät maamme eri yliopistoissa. Joukkoa täydentää kaksi yhdysvaltalaista tutkijaa, Fredric Jameson ja Andrew Nestingen, joista edellinen käsittelee Hannu Raittilaa ja jälkimmäinen Aki Kaurismäkeä.
40,95 €
ISBNP9789518580167
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kuka kukin on lastenkirjoissa

Kuka kukin on lastenkirjoissa esittelee suomalaisia ja ulkomaalaisia lasten- ja nuortenkirjallisuuden hahmoja yli sadan vuoden ajalta - mukana on suurten klassikoiden päähenkilöitä ja oman aikamme sankareita. Kaikki he ovat rakkaita ja läheisiä meille. Hakuteoksessa paljastetaan hahmojen taustoja ja kulttuurihistoriaa. Kirjassa ovat mukana muistojemme peikot ja pöllöt, noidat ja muumit, etsiväneidit, salapoliisit, urheat orpolapset ja hauskimmat koululaiset, sekä Lassie ja Skippy-kenguru. Nyt selviää, mitä yhteistä on Maija Mehiläisellä ja natseilla, milloin muumit astuivat näyttämölle ja miten Eppu Nuotio liittyy Mestaritontun seikkailuihin. Onko Paddington-karhu lastenkirjallisuuden ensimmäinen pakolainen? Ja miksi venäläiset rakastavat Lindgrenin Katto-Kassista? Lastenkirjallisuuden historia näyttäytyy hauskana ja nostalgisena tässä ensimmäisessä suomalaisessa henkilöhahmojen kattauksessa. Kuka kukin on lastenkirjoissa on sekä hyödyllinen perusteos että iloista luettavaa. Ismo Loivamaa on toimittaja ja tietokirjailija, joka on runsaassa tuotannossaan keskittynyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden historiaan.
38,95 €
Kirjailija Loivamaa, Ismo
ISBNP9789523041769
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Mitä Missä Milloin 1969 sankarin vuosi

Kiinnitä syntymäpäiväsankarin kuva kannen neliöön, ja persoonallinen 50-vuotislahja on valmis! Parasta vuosikertaa Millaista oli elämä, kun Neil Armstrong astui ensimmäisenä ihmisenä Kuun pinnalle, ensimmäinen Saab 96 -henkilöauto valmistui Suomessa ja keskioluen myynti vapautui? Mitä muuta tapahtui ja miten elettiin Suomessa ja maailmalla vuonna 1969? Kirja tarjoaa viihdyttävässä paketissa Suomen ja maailman tärkeimmät uutiset, säätiedot, suositut iskelmät, kirjat ja elokuvat vuoden 1969 näkökulmasta.
19,95 €
ISBNP9789511331414
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Mitä Missä Milloin 1959 sankarin vuosi

Kiinnitä syntymäpäiväsankarin kuva kannen neliöön, ja persoonallinen 60-vuotislahja on valmis! Parasta vuosikertaa Millaista oli elämä, kun kylmä sota kiristi Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välejä, Paul Anka villitsi yleisöä Linnanmäellä ja Veikko Vennamon tie puoluejohtajana alkoi? Mitä muuta tapahtui ja miten elettiin Suomessa ja maailmalla vuonna 1959? Kirja tarjoaa viihdyttävässä paketissa Suomen ja maailman tärkeimmät uutiset, säätiedot, suositut iskelmät, kirjat ja elokuvat vuoden 1959 näkökulmasta.
19,95 €
ISBNP9789511331421
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Kivimieskalenteri 2019

Kivimieskalenterin 29. vuosikerta! Upea pöytäkalenteri kaikille maarakennuksen ja kiviainesten parissa toimiville ja niistä kiinnostuneille: rakennuttajille, urakoitsijoille, suunnittelijoille, laitetoimittajille, viranomaisille, alan harrastajille jne. Kalenterin geologisen osan kiviainestietoineen ja kuvineen toimittaa Geologian tutkimuskeskus. INFRA ry toimittaa kalenteriin kiviainestuotantoa koskevia tietoruutuja. Lisäksi artikkeleita kiviainesalan ajankohtaisista asioista. Kalenterin koko on 510 x 128 mm. Sopii tavanomaisiin pöytätelineisiin.
31,95 €
ISBNP6418616227034
Tuotemuotokierreselkäinen
Vuosi2018

Vauvan kirja

Täydennä kirjaan vauvan ensimmäisen vuoden merkittävimmät etapit ja pienimmätkin huomiot, niin luot lapselle korvaamattoman muistoaarteen, josta on iloa loppuiäksi! Mukana pituusmitta, vauvakortteja, loruvihko, säilytystaskuja ym. Suljetaan nyörillä.
22,95 €
ISBNP9789523082717
Tuotemuotokierreselkäinen
Vuosi2018

Pienen suuri seikkailu jatkuu
Muistoja ikävuosista 1-6 Muistoja ikävuosista 1-6 Muistoja ikävuosista 1-6 Muistoja ikävuosista 1-6 Muistoja ikävuosista 1-6 Muistoja ikävuosista 1-6

Pienen suuri seikkailu jatkuu on itsenäinen jatko-osa suositulle Pienen suuri seikkailu -vauvakirjalle. Kirja kattaa vuodet lapsen 1-vuotissyntymäpäivistä seitsemänsiin synttäreihin. Kuten edeltäjänsä, tämäkin kirja on täynnä suloisesti käsin kuvitettuja, mustavalkoisia sivuja. Voit täyttää kirjaa juuri kuten haluat, kuvilla, teksteillä ja ennen kaikkea ihanilla muistoilla! Kirjan suunnittelussa on pyritty ottamaan huomioon monenlaiset perheet ja taustat, jotta täyttäminen olisi kaikille helppoa ja mieluisaa. Kirja sisältää sivut muun muassa: Syntymäpäiville 1-7 Matkoille ja seikkailuille Pituudelle ja hampaille Lemppariasioille joka vuosi Haastattelut lähes joka vuosi Sinä-suomi -sanakirja lähes joka vuosi Uusia taitoja joka vuosi Hoidossa ololle Erityisille tapahtumille joka vuosi Paljon tilaa kuville Ja paljon muuta!
40,95 €
Kirjailija Sillanpää, Sanna
ISBNP9789529410132
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja

Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja -teoksessa kirjallisuuden ja musiikin tutkijat kohtaavat. Teoksessa tarkastellaan ilmiöitä, jotka sijoittuvat kirjallisuuden ja musiikin rajamaastoon. Tällaisena teos on ensimmäinen Suomessa. Se sopii tiedon ja inspiraation lähteeksi opiskelijoille ja tutkijoille sekä musiikin ja kirjallisuuden kytköksistä kiinnostuneille. Teoksen artikkelit osoittavat, miten moninaista kirjallisuuden ja musiikin kohtaaminen taiteissa on. Runollinen kieli vaikuttaa myös soinnillaan ja äänteellisyydellään. Romaani voi käsitellä teemoja musiikin tapaan toistaen ja muunnellen ja sen rakenne juontua jazzista, bluesista tai fuugasta. Musiikki voi soida myös romaanin tarinamaailmassa ja ilmaista hahmojen, tapahtumien ja tilanteiden luonteita. Musiikin muodot voivat vertautua kirjallisuuden kerronnallisiin rakenteisiin ja sonaattimuoto rakentua kertomuksen tavoin. Kirjalliset viiteverkostot vaikuttavat sävelteoksen tulkintaan, ja audiovisuaalisessa taiteessa puheen musiikillisuus voi nousta kielellistä viestiä tärkeämmäksi. Laulurunoudessa musiikki ja kirjallisuus kohtaavat kirjaimellisestikin aina joiusta räppiin. Kirjoittajien lähtökohtana on taiteiden- ja medioidenvälisyyden tarkastelun ohellaoivallus siitä, että kirjallisuus ja musiikki ovat alun perin yhteydessä toisiinsa: molemmat ovat ilmaisumuotoja, joissa äänteellisyys ja ajallisuus luovat merkityksiä.
44,95 €
ISBNP9789518580136
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Afsnah-i Kalevala, III

Afsnah-i Kalevala III, Myths of the Kalevala, volume three Kalevalan myyttiset tarinat, osa III, jatkaa Kiamars Baghbanin vuonna 2012 aloittamaa hanketta kääntää ja uudelleen kertoa Kalevala persiaksi. Teos on kirjoitettu selkokielellä persiaksi (dari) ja se sopii niin persiaa äidinkielenään puhuvien lukukirjaksi kuin myös opaskirjaksi suomalaisten ja Pohjois-Euroopan myyttiseen menneisyyteen. Runoilija, kirjailija ja kääntäjä Kiamars Baghbani on asunut Suomessa 1980-luvulta. Baghbani on koulutukseltaan opettaja sekä lasten ja nuorten ohjaaja. Kirjallisuuden parissa työskentelyn lisäksi Baghbani tekee töitä kirjastovirkailijana Helsingin kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Baghbani on julkaissut kymmeniä teoksia Suomessa. Käännös on osa Koneen säätiön tukemaa Harjalintu -hanketta. Teoksen on kuvittanut kuvataiteilija Zahra Hizomsheikan ja kuvituksessa Kalevalan aiheet yhdistyvät elävästi persialaisen taiteen perinteeseen. Kalevalan myyttiset tarinat, osa III perustuu Kalevalan runoihin 9-12. Yhdeksäs runo - Raudan synty, Väinämöisen paraneminen Kymmenes runo - Ilmarinen Pohjolaan, Sammon taonta Yhdestoista runo - Lemminkäinen Saaressa, Kyllikin ryöstö Kahdestoista runo - Lemminkäisen matka Pohjolaan
30,95 €
Kirjailija Baghbani, Kiamars
ISBNP9789525960655
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->