Your request is being processed.
Your request is being processed.

Muut tietokirjat

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Päivän seinäkalenteri 2019
Suomalaiset luontokuvat

Upeat kotimaiset luontokuvat.
11,95 €
ISBNP6419516003766
Tuotemuotokierreselkäinen
Vuosi2018

Aihe vapaa
Vauva.fi-keskustelujen parhaat

Suomen suurin, kaunein ja suosituin keskustelupalsta täyttää vuonna 2018 jo 20 vuotta! Vauva-lehden keskustelupalsta syntyi alun perin äitien ja naisten ikiomaksi vertaistukikanavaksi, ja vuosien mittaan siitä on kasvanut koko kansan nopeasti reagoiva ja kaikki aiheet kattava tiedonlähde. Vauva.fin keskustelupalstalta löytyy varma vastaus jos toinenkin mihin tahansa mieltä askarruttavaan pulmaan, oli kyseessä sitten terveyteen, kotitalouteen, uutisiin, politiikkaan tai seksielämään liittyvä ongelma. Luetuimpia keskusteluja jaetaan sosiaalisessa mediassa, ja ne elävät vuodesta toiseen. Suosituimmissa keskusteluketjuissa on jopa 10 000 kommenttia ja niitä on luettu yli 2 miljoonaa kertaa. Vauva.fin hilpeimmät ja hulluimmat keskustelut on nyt koottu riemastuttavaksi, sensuroimattomaksi lukupaketiksi, jonka sivuille on ikuistettu kaikki parhaat ohjeet ja elämänviisaudet vuosien varrelta.
17,95 €
ISBNP9789515246196
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Sarjakuvan lyhyt historia

Sarjakuvan lyhyt historia esittelee koko taiteenlajin historian selkeästi ja lyhyesti, mutta ei yksinkertaistaen aina 1700- ja 1800-lukujen ensimmäisistä kokeiluista nykypäivään. Matkan varrella käsitellään niin vanhin sanomalehtisarjakuva kuin supersankarisarjakuvat ja japanilaiset mangatkin. Suomalaiselle sarjakuvalle omistetaan oma lukunsa. Kirjasta löytyy niin tuttuja suosikkeja kuin uusia tuttavuuksia. Juri Nummelin on aiemmin julkaissut mm. teokset Elokuvan lyhyt historia ja Animaatioelokuvan lyhyt historia, joihin tuleva kirja vertautuu. Yhdessä ne esittelevät populaarikulttuurin merkittäviä taiteenlajeja ymmärrettävästi ja selkeästi.
37,95 €
Kirjailija Nummelin, Juri
ISBNP9789523041776
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kadotettu sukupolvi

Kadotettu sukupolvi käsittelee 1920-luvun Pariisissa syntynyttä kirjallista ryhmittymää, joka tuli tunnetuksi "lost generationina". Maailmansotien välisinä hulluina vuosina muun muassa Ernest Hemingway ja Djuna Barnes rantautuivat satojen nuorten amerikkalaisten lailla vapaamieliseen Pariisiin. Monet heistä elättelivät taiteellisia haaveita, ja Euroopassa he tapasivat suuret esikuvansa, kuten Gertrude Steinin ja James Joycen. Näin muodostui lyhyt mutta kiihkeä taiteellinen liikehdintä ja sai alkunsa myyttinen kadotettu sukupolvi. Jotkut "kuohuvan 20-luvun" boheemit saivat yhtä paljon mainetta loputtomista juhlistaan kuin kirjoistaan. Kadotettu sukupolvi kertoo liikkeen tarinan ja katsoo myös sen legendojen taakse. Teoksessa tuodaan esiin Pariisin amerikkalaiselle koulukunnalle rinnakkaisia kirjallisia ryhmiä, kuten Greenwich Villagen boheemit New Yorkissa sekä välkyt nuoret tyypit Lontoossa. Ville-Juhani Sutinen on Jyväskylässä asuva kirjailija ja kääntäjä. Häneltä on ilmestynyt niin romaaneja, esseitä kuin tietokirjoja, ja hän on suomentanut klassikkokirjallisuutta.
37,95 €
Kirjailija Sutinen, Ville-Juhani
ISBNP9789523041844
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Rahan perässä, vallan kintereillä
Suomalaisen talousjournalismin historia

Ovatko taloustoimittajat rahan ja vallan kirjureita vai vahtikoiria? Tai kenties myös jotain siltä väliltä? Talousuutisia oli jo varhaisimmissa sanomalehdissä. Taloustoimitukset ja talouslehdet syntyivät 1900-luvun vaihteessa, mutta omaehtoista talousjournalismia tavoiteltiin vasta 1960-luvun puolivälistä alkaen. Talouden perusteissa ja yhteiskunnassa on tapahtunut sen jälkeen suuria muutoksia. Digitaalinen media on talousjournalismille samanaikaisesti uhka ja mahdollisuus. Kirja kertoo elävästi journalismin kehityksestä, merkittävistä talousjutuista ja niiden tekijöistä sekä Suomen talouselämän muutoksista - ja arvioi myös talousjournalismin katvealueita.
54,95 €
Kirjailija Yrjänä, Jouni
ISBNP9789511326311
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Kertova kuva
Journalistisen kuvituksen keinoja ja mahdollisuuksia

Kertova kuva pohtii lehtikuvituksen eri lajeja, keinoja ja mahdollisuuksia käytännön työprosessin ja siihen liittyvien tarinoiden kautta. Teos tarjoaa pilvien päällä liitelevän teorian ja juhlapuheiden sijaan konkreettisia esimerkkejä. Kuvitus on yhtä kuin rakennettu, ajateltu kuva. Sitä tarvitaan, kun mennään uutissähketasoa syvemmälle taustoittamaan ja selittämään maailman tapahtumia. Omaperäinen kuva tai kuvakokonaisuus pysäyttää ja herättää mielenkiinnon. Kuvitus on tekijän ja lukijan yhteistyötä: kun vastaanottaja purkaa auki kuvituksen idean, viesti jää vahvasti mieleen. Ville Hänninen on kuviin erikoistunut freelance-toimittaja ja tietokirjailija. Hänen edellinen tietokirjansa Kirjan kasvot - sata vuotta suomalaisia kirjankansia (SKS 2017) Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnon 2017. Ville Tietäväinen on palkittu kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvataiteilija. Hänen lehtikuvituksiaan on julkaistu 1990-luvulta lähtien mm. Helsingin Sanomissa ja Yliopisto-lehdessä.
44,95 €
Kirjailija Hänninen, Ville
ISBNP9789522229915
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Älvan och jordanden
En biografi om Mirjam Tuominen och Torsten Korsström

Tuva Korsströms bok handlar om författaren Mirjam Tuominen och bildkonstnären Torsten Korsström samt om deras barn Kyra och Tuva. Tyngdpunkten ligger på Mirjam som genom sin genialitet och starka personlighet kom att dominera resten av familjen.Mirjam Tuominen debuterade 1938 med novellsamlingen Tidig tvekan. "En mycket märklig debut", skrev Hagar Olsson i sin berömmande recension. Mirjam och Torsten gifte sig ett år senare, på tröskeln till vinterkriget. Torsten hade blivit seminarielektor i Nykarleby, men var inkallad under nästan hela krigstiden. Som glödande pacifist och antinazist kände sig Mirjam ensam och olycklig i småstaden. När kriget var slut var också äktenskapet över.Under en lång och plågsam skilsmässoprocess pendlade Mirjam mellan Nykarleby och Helsingfors medan hon etablerade sitt författarskap med titlar som Besk brygd, Stadier, Bliva ingen. När hon slutligen flyttade till Helsingfors med döttrarna blev Torsten kvar som en omtyckt lärare i seminariestaden.För Kyra och Tuva blev det med åren så att Mirjam representerade det mörka: vredesutbrott, mentala problem, sjukdom och ökande isolering. Totti stod för somrar i Korpo skärgård, glädje och umgänge med en stor släkt.När Tuva Korsström går in i Mirjam Tuominens liv och produktion gör hon det både som dotter och litteraturkritiker. Hon förmår se på sin mor med distans och med beundran för ett författarskap som just nu upplever en renässans.
32,95 €
Kirjailija Korsström, Tuva
ISBNP9789515246363
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Suomen kieli ja mieli

Mistä Suomi tulee? Entä suomi? Minkälaisten ristiriitaisten myyttien ja käsitysten varaan tämä hökötys on rakennettu? Onko suomessa jotakin, joka voisi kertoa meille Suomesta tai suomalaisuudesta? Suomen kieli ja mieli kertoo sen. Mainiossa teoksessaan Janne Saarikivi jäljittää suomen kielen, suomalaisen ajattelun ja suomalaisen kulttuurin yhteyksiä. Missä määrin kulttuurit ovat kielten eroja? Saarikivi kaivautuu suomen lisäksi verrattomiin määrin muitakin kieliä, joiden syntaksit ja semantiikat saattavat hyvinkin kertoa meille jotain itsestämme. Kieli on sen elävää käyttöä, ruumiillista maailmassa hillumista, ja muokkaa ajatteluakin, vaikka suomestakaan ei ehkä lopullista vastausta suomalaisuudelle löydä. Epäselvien myyttien - modernien kansallisvaltioiden rakennuspilarien - omanlaisensa purkamisen lisäksi Saarikiven paikoin poleemista, paikoin ratkiriemastuttavaa tekstiä ajaa myös aito huoli suomen kielestä. Tämä piskuinen kieli ei maailman mittakaavassa ole ihan hirveästi suurempi kun monet sen sukulaiset, joista liian monet ovat kuolleet.
36,95 €
Kirjailija Saarikivi, Janne
ISBNP9789518515534
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Käsikirjoituksesta kirjaksi
Miten kirjailijat muokkaavat tekstiään?

Miten kirja kirjoitetaan? Ensimmäisestä lauseesta kohti viimeistä vai tekstipalapeliä kokoamalla? Miten kirjailija käsittelee käsikirjoitusluonnostaan pitääkö teksti kirjoittaa monta kertaa uudelleen? Mitä editointi käytännössä tarkoittaa? Kirjailijakollegansa haastattelussa Tapani Bagge, Niina Hakalahti, Antti Heikkinen, Asta Ikonen, Jukka Itkonen, Anneli Kanto, Tatu Kokko, Sirpa Kähkönen, Anne Leinonen, Mikko Rimminen ja Jasu Rinneoja kuvaavat avoimesti omien teostensa kirjoittamis- ja muokkausprosesseja. Työskentelytapoja on yhtä monta kuin kirjailijoitakin, yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa kirjoittaa ei onneksi olekaan. Uutuuskirja avaa lukijoille ja tutkijoille sekä kirja-alalla työskenteleville kiinnostavia näkökulmia kirjailijan työhön. Kokeneiden kirjailijoiden keinoista ja kikkavalikoimasta voi pöytälaatikkokirjailija napata mieleisensä sovellettavaksi omassa harrastuksessaan. Kirja soveltuukin hyvin myös lukupiirin tai luovan kirjoittamisen kurssin materiaaliksi. Kuopiolainen kirjailija ja luokanopettaja Kirsi Pehkonen on julkaissut useita romaaneja aikuisille ja nuorille ja kirjoittaa säännöllisesti kolumneja ja lehtijuttuja.
29,95 €
Kirjailija Pehkonen, Kirsi
ISBNP9789527221778
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Isä
Kerro minulle

Mikä on arvokkain lahja, jonka isäsi voi sinulle antaa? Hänen oma kiehtova tarinansa. Tämä innostava täytettävä kirja on lahja, joka auttaa syventämään suhdetta rakkaimpien kesken. Anna kirja isällesi ja pyydä häntä kertomaan elämäntarinansa kirjan kysymysten avulla. Täytettyään kirjan hän voi palauttaa sen sinulle. Elma van Vliet sai kirjaidean äitinsä sairastuttua. Hän tajusi, että ei ollut tullut kysyneeksi äidiltään tämän menneisyydestä, elämästä ja unelmista. Kerro minulle -sarjasta on sittemmin kasvanut täytettävien kirjojen ykkösbrändi Euroopassa. Jo yli kolme miljoonaa ihmistä on jakanut elämäntarinansa kirjojen kautta läheisilleen. "Tehtäväni on auttaa ihmisiä vahvistamaan yhteyttä rakkaimpiinsa ja muistamaan, mikä elämässä on oikeasti tärkeää."
19,95 €
Kirjailija Vliet, Elma van
ISBNP9789510434215
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->