Your request is being processed.
Your request is being processed.

Terveys, kasvatus

Kirjastoluokat

Genre

Kieli

Kansityyppi

Hinta

Kustantaja/merkki

Sulje
Sulje
|
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Terve ihminen terveissä tiloissa
Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma 2018-2028

Puhdas ja raikas sisäilma edistää terveyttä ja hyvinvointia. Sisäilmassa voi esiintyä monia erilaisia epäpuhtauksia, jotka voivat aiheuttaa oireita ja heikentää viihtyvyyttä. Jotkut yksittäiset altisteet lisäävät myös pysyvän sairastumisen riskiä. Sisäilmaan liittyvät ongelmat ovat hyvin laaja kokonaisuus ja kehittämistä tarvitaan useilla eri osa-alueilla. llmiön laajuuden, ihmisten tiedon ja avun tarpeen ja julkistaloudellisten kustannusvaikutusten vuoksi on herännyt tarve etsiä uusia, tutkittuun tietoon perustuvia keinoja, näkökulmia ja ratkaisuja. Kansallisen sisäilma ja terveys -ohjelman päätavoite on vähentää sisäympäristöön liittyviä terveys- ja hyvinvointihaittoja Suomessa. Ohjelma koostuu neljästä osaalueesta, joiden tavoitteena on 1) lisätä ymmärrystä sisäympäristöjen terveys- ja hyvinvointivaikutuksista, 2) kehittää sisäympäristöön liittyvien ongelmien hallintaa, 3) parantaa sisäympäristöissä oireilevien ja sairaiden hoitoa sekä työ- ja toimintakykyä sekä 4) vahvistaa toimijoiden osaamista sisäympäristöasioissa. Raportti on tarkoitettu sisäilmaan liittyvien ongelmien parissa työskenteleville, kuten viranomaisille, järjestöille ja terveydenhuollolle, sekä kaikille, joita sisäilmaongelmat läheisesti koskettavat.
28,95 €
Kirjailija Lampi, Jussi ...
ISBNP9789523431577
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kipu

Teoksen täysin uudistettu painos kuvastaa kivun tutkimuksen ja hoidon nopeaa kehitystä maassamme. Se tarjoaa kattavan yleisnäkemyksen kipupotilaan ymmärtämisestä, kivun diagnostiikasta ja hoidosta, patofysiologiasta ja mekanismeista sekä kivusta tutkimuksen kohteena ja osana ympäröivää yhteiskuntaa.
125,95 €
ISBNP9789516564916
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta

Hoitoon liittyvien infektioiden torjunta on tärkeä osa potilasturvallisuutta. Se on myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa, sillä torjuttavista infektioista aiheutuu merkittäviä kustannuksia. Hoitoa ja hoivaa annetaan yhä useammin myös kotona, ja hoito onkin ketjuuntunut erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja kodin yhteistyöksi. Infektioiden tehokas torjunta edellyttää hyvää tiedonkulkua ja yhteistyötä ketjun joka kohdassa. Kirja antaa selkeiden ohjeiden lisäksi hyödyllisen yleiskuvan hoitoon liittyvien infektioiden torjunnasta eri ammattiryhmien työssä. Kirjassa käsitellään hoitoon liittyvien infektioiden syitä, ehkäisyä, torjuntaa ja seurantaa. Kaikkia ammattiryhmiä koskevat hyvät hoito- ja toimintakäytännöt sekä varotoimet käsitellään perusteellisesti. Aihetta syvennetään erikoisaloihin ja erityisiin potilasryhmiin sekä ongelmamikrobeihin liittyvien käytäntöjen kautta. Hoito- ja toimintakäytäntöjä käsitellään käytännönläheisesti. Uuden tartuntatautilain asettamat vaatimukset on huomioitu kirjan ohjeissa. Tämä on aiemmin Suomen Kuntaliiton kustantaman kirjan 7. painos. Kirja on tarkoitettu kaikille potilaiden hoitoon sekä toimintayksiköiden huoltoon ja muihin toimintoihin osallistuville ammattilaisille. Puhtain käsin potilaan parhaaksi!
89,95 €
ISBNP9789523431645
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Tinderdejten

Den här historian om en dejt som inte blev av och många andra personliga upplevelser samlas mellan pärmarna i boken Tinderdejten. Det är roligt, hemskt, konstigt och vågat, ibland erotiskt. Berättelserna varvas med råd och rön, frågor besvaras av Tinderexperten. Tonen är underhållande men ett stråk av allvar drar också genom texten.Dejtingappen Tinder har massvis av användare i hela världen, även i Svenskfinland. Alla som någon gång har testat Tinder har en historia. Och de som inte är på Tinder är nyfikna. Alla har åsikter. Här får du ett tvärsnitt av vad Tinder betyder för finlandssvenskarna.Vi skulle träffas vid 19 och klockan 18.06 kom ett meddelande: Pinsamt att dra sig ur men jag har fått en hemsk hicka som inte går om.Jag trodde han skojade men hans svar var gravallvarligt: Jag skämtar inte nu, smulan.
17,95 €
ISBNP9789515246448
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Alzheimerin loppu
Ensimmäinen Alzheimerin tautia ehkäisevä ja parantava menetelmä

Teos esittelee mullistavan ohjelman, jonka avulla Alzheimerin tautia voidaan ehkäistä ja jopa parantaa. Bredesenin ohjelma (The Bredesen Protocol) muuttaa perusteellisesti sen, miten ymmärrämme kognitiivisen heikkenemisen. Kirjoittaja esittää, että kyse ei ole yhdestä taudista vaan kolmesta. Teoksessa käsitellään 36 aineenvaihdunnallista tekijää, kuten mikroravintoaineita, hormonitasoja ja unta, jotka voivat osaltaan aiheuttaa aivojen heikkenemistä. Bredesen osoittaa, kuinka näitä tekijöitä on mahdollista tasapainottaa elämäntapamuutoksilla. Dale Bredesen on yhdysvaltalainen lääketieteen tohtori ja kansainvälisesti tunnettu neurodegeneratiivisten tautien asiantuntija.
32,95 €
Kirjailija Bredesen, Dale
ISBNP9789522607348
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kymmenen päivää mielisairaalassa

Nellie Bly (1864 - 1922) oli ensimmäisiä tutkivia journalisteja. Kymmenen päivää mielisairaalassa on Blyn selvitys siitä, kuinka mielenterveyden ongelmia hoidettiin 1800-lopun New Yorkissa. Reportaasiaan varten Bly kirjautui potilaana pahamaineiseen naisten mielisairaalaan, jonka lääkärit ja hoitajat eivät tienneet hänen olevan toimittaja. Blyn paljastukset johtivat merkittäviin uudistuksiin ja muutoksiin mielenterveyden hoidossa. Kymmenen päivää mielisairaalassa on merkkipaalu sekä tutkivan journalismin historiassa että mielenterveyden hoidossa ja sen kehityksessä.
44,95 €
Kirjailija Bly, Nellie
ISBNP9789518770223
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Kasvatus ekokriisin aikakaudella

Miten toimia kasvattajana, jos ymmärtää elämänmuotomme olevan ekologisesti kestämätön? Nykyinen kasvatusjärjestelmä pitää ylikulutusta normaalina elämäntyylinä. Kasvatuksen mallina pidetään kansalaista, jonka ainoa tehtävä on olla joka hetki aiempaa tuottavampi. Ideologisena pyrkimyksenä on sitoa kasvatus- ja koulutusinstituutiot yhä tiukemmin talouden ja tuotannon välineiksi, vaikka jatkuva kulutus on ympäristön kannalta sietämätöntä. Miten tämän yhtälön voi purkaa kasvattajana? Perimmäiset käsityksemme ihmisen ja luonnon suhteesta on ajateltava uudelleen, jotta elämä jatkuu maapallolla. Myös kasvatusajattelua on uudistettava, jotta tulevien sukupolvien elämä olisi ihmisarvoista. Kasvatusinstituutioiden tehtävät pitää kyseenalaistaa. Millaisia ihmisiä me kasvatamme? Millaiseen maailmaan? Millä edellytyksillä? Veli-Matti Värri tarkastelee kasvatus- ja opetusjärjestelmän taustaa, jonka mukaan ylenmääräinen hedonistinen halu ja ylikulutus ohjaavat elämäämme. Värri pohtii, miten tällainen rakenne voidaan purkaa ja löytää viisaampi suhde luontoon ja kasvatukseen. Filosofinen kirja on kirjoitettu kasvattajille, opettajille ja kasvatusalan tutkijoille. Kulttuurikriittisenä kannanottona teos on myös maailmankatsomuksellinen puheenvuoro. Veli-Matti Värri on filosofi ja kasvatustieteen professori Tampereen yliopistossa.
37,95 €
Kirjailija Värri, Veli-Matti
ISBNP9789517686921
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

ADHD-aikuisen selviytymisopas 2.0
Tutkittua tietoa ja käytännön vinkkejä

Onko sinulla todettu ADHD tai epäiletkö sitä itselläsi? Oletko aikuinen? Jos vastasit kyllä, tämä kirja sopii sinulle. Onko läheiselläsi tarkkaavuushäiriö tai työskenteletkö ADHD-oireisten henkilöiden parissa? Myös tässä tapauksessa kirjasta on sinulle hyötyä. ADHD voi näkyä elämässä kaaoksena, unohteluna, hoitamattomina asioina, tunteiden ailahteluna ja itsetunto-ongelmina. Myös vaikeudet ihmissuhteissa, työssä ja opiskelussa ovat tavallisia. Moniin ongelmiin on kuitenkin onneksi mahdollista vaikuttaa. Tämä kirja on kirjoitettu tiedoksi ja tueksi ADHD-oireisille aikuisille, jotta he voisivat auttaa itse itseään. Kirja soveltuu kaikille riippumatta siitä, onko heillä tarkkaamattomuuspainotteinen vai myös ylivilkkautta sisältävä tarkkaavuushäiriön muoto. Kirjan ensimmäiseen osaan on koottu kaikki, mitä ADHD-oireisen tarvitsee tietää tarkkaavuushäiriön oireista, syistä ja hoitomuodoista. Toisessa osassa kerrotaan, mitä jokainen voi itse tehdä helpottaakseen vaikeuksiaan ja muuttaakseen elämäänsä haluamaansa suuntaan. Eri ongelma-alueisiin - kuten keskittymisongelmiin, lykkäilyyn ja impulsiivisuuteen - pureudutaan kuhunkin kerrallaan. Konkreettiset esimerkit ja harjoitukset auttavat viemään uusia keinoja käytäntöön. Kirja on täysin uudistettu laitos aikaisemmin ilmestyneestä, innostuneen vastaanoton saaneesta ADHD-aikuisen selviytymisoppaasta. Kirjoittajilla on pitkä kokemus aikuisiän ADHD:n hoitamisesta ja he ovat tehneet myös aiheeseen liittyvää tieteellistä tutkimusta. Maarit Virta on psykologian tohtori, neuropsykologian erikoispsykologi ja psykoterapeutti. Anita Salakari on psykologian lisensiaatti ja neuropsykologian erikoispsykologi.
49,95 €
Kirjailija Virta, Maarit ...
ISBNP9789520406424
Tuotemuotonidottu
Vuosi2018

Sauna

Sauna on suomalaisille pyhä paikka ja Sauna tallentaa kauniit hetket yksiin kansiin. Tunnelmia saunan lauteilta, mökkikylpylähetkistä sekä helppoa kauneudenhoitoreseptiikkaa yksissä kansissa - upeita Suomen luontokuvia unohtamatta.
24,95 €
Kirjailija Talvitie, Liisa ...
ISBNP9789527054598
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018

Pötyä pöydässä
Älä usko kaikkea, mitä ravinnosta sanotaan

Ravinnosta on tarjolla on paljon erilaista, usein varsin ristiriitaista tietoa. Kun näytöksi riittävät yksittäiset kokemukset, kuka tahansa näyttää voivan nousta ravitsemusasioissa gurun asemaan. Oikein tulkittua tieteellistä tietoa on kyllä saatavilla, mutta miten erottaa se joukosta. Mihin ja kehen uskoa, jos haluaa syödä terveellisesti? Huijarisoppa-teoksessaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen perkaa ravitsemustiedon ristiriitaisuuksia ja usein harhaanjohtavia, hätkähdyttäviä väitteitä. Teos auttaa lukijaansa arvioimaan ravintoväitteiden paikkansapitävyyttä ja erottamaan luotettavan tiedon epäluotettavasta. Tutkitusti terveyttä edistävät valinnat ovat viisaampi valinta kuin ravitsemushuuhaan sekametelisoppa.
29,95 €
Kirjailija Laatikainen, Reijo
ISBNP9789522889263
Tuotemuotosidottu
Vuosi2018
Näytetään tuotteet 1 - 10 Edellinen sivu 1 - 100 Seuraava sivu

Maksutavat
Sivukartta
-->