Your request is being processed.
Sulje
Sulje

Usein kysyttyä

Olemme keränneet tälle palstalle vastauksia asiakkaidemme useimmin esitettyihin kysymyksiin. Joissakin kohdissa tarkemmat vastaukset löytyvät palvelumme ohjeistuksesta mutta toivomme, että tältä palstalta löytyisi pika-apu tärkeimpiin kysymyksiin.

Onko verkkokaupassanne turvallista maksaa luotto- tai pankkikorteilla?
- Kyllä on. Emme tallenna luotto- tai pankkikortin numeroa omille palvelimillemme ja maksamiseen liittyvät sivut on salattu käyttäen normaalia ja yleisesti käytössä olevaa SSL-suojausta.

Jos valitsen verkkokaupassa noudon Suomalaisen myymälästä tai postiin, miten saan tiedon siitä, että kirja on noudettavissa?
- Ilmoitamme toimituksesta (tilauksen tiedoissa olevaan gsm numeroon) tekstiviestitse heti kun toimitus on noudettavissa.

Miksi tilaamani kirjat toimitettiin useassa erässä?
- Toimitusaika riippuu jokaisen kirjan kohdalla tilaushetken varasto- ja saatavuustilanteesta. Toimitusnopeus on mielestämme erittäin tärkeä asia ja siksi toimitamme tilatut kirjat heti saatuamme ne varastollemme.

Onko tuotteilla palautusoikeus?
- Yleinen 14 päivän palautusoikeus ei koske yrityksiä tai yhteisöjä.

Miten toimin, jos tuote on väärä tai virheellinen ja haluan saman kunnossa olevan tuotteen tilalle?
- Jos tuote on viallinen tai väärä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme
asiakaspalvelu@suomalainen.com

Olen unohtanut salasanani, miten saan sen selville?
- Voit käyttää Salasana hukassa? -toimintoamme. Klikkaa Salasana hukassa -linkkiä ja kirjoita rekisteröintisi yhteydessä antamasi sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään ja paina Lähetä-painiketta. Saat hetken kuluttua ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen uuden salasanan, jonka muuttamista suosittelemme lämpimästi.

Miten tilaan ulkomaille?
- Ulkomaille tilaaminen tapahtuu samoin kuin mikä tahansa tilaus, ts. täytetään vähintään pakolliset kentät ja hyväksytään tilaus. Huomioi kuitenkin, että verkkokauppamme hinnat sisältävät aina arvonlisäveron toimitusmaasta riippumatta. Maat, joihin toimitamme: Belgia, Bulgaria, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovenia, Slovakia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Pitävätkö tuotteilla ilmoitetut toimitusajat paikkansa?
- Tuotteilla ilmoitettu toimitusaika on arvio, joka perustuu toimittajilta ja kustantajilta saatuun saatavuustietoon. Yleensä toimitusaika pitää paikkansa mutta toisinaan käy niin, että tilattu tuote on toimittajan varastosta tilapäisesti loppunut ja se saattaa viivästyttää toimitusta. Pyrimme kuitenkin ilmoittamaan mahdollisista viivästyksistä parhaamme mukaan.

Ongelma kassalla toimitustavan valinnassa myymälään:
- Nouto myymälästä: valitse se myymälä josta haluat noutaa, syötä yhteystiedot (kirjautuneella ehdottaa automaattisesti) ja muista painaa hyväksy – painiketta.
toimitus_myymalaan

Jos hyväksy painike ei näy, valitse joku muu myymälä, ja sen jälkeen valitse oma myymäläsi uudelleen. Selain on saattanut jättää voimaan jonkun vanhan tiedon, ja näin sen saa päivitettyä ja pääset etenemään.

Ongelma kassalla, tilausta ei pääse vahvistamaan:
- Varmista, että kaikki tiedot on syötetty.
1 a) Myymälätoimituksissa: on valittu noutomyymälä, yhteystiedot on kunnossa ja painettu osoitteen alla hyväksy-painiketta.
1 b) Postitoimituksissa: yhteystiedoissa on kaikki tarvittavat tiedot. Jos et pääse vahvistamaan tilausta, paina ”Muokkaa osoitetta” –linkkiä laskutusosoite kentän kohdassa. Tarkista että kaikki tähdellä merkityt kentät ovat täytetty ja paina hyväksy.
2) Maksutapa valittu.
3) Hyväksytty tilaus- ja toimitusehdot valittu.

Maksutavat
Sivukartta
-->